söndag 20 december 2009

Hasta ...... ?




Vilket Hasta har ni tatuerat in som motto på ert liv?

Hasta la vista, baby! - Ja jävlar va Arne Svartneger är tuff alltså! Denna österrikiska monstertjur som är mer robot än människa även när han vill vara seriös (fnizz) politiker. Sorry, baby!



Hasta la victoria siempre! - Hombre! vilken hjälte Kjell Guevara va alltså! Denna playboy som körde omkring på sin båge och knullade blåsta brudar, stajlade med en cigarr i TV-sofforna och skapade en myt om sig som en korsning av Stålmannen och Zapata! Zorro, comandante!



Hasta kvasta! -Solklart! Här har vi det! Nu skiter vi i hjältarna! Här hyllar vi antihjältarna! Häxan Mara (Lena-Pia Bernhardsson)i "Trolltider" kan man inget annat än att älska, trots hennes elekhet och klåfingrighet! Snarare tack vare den! Hon är den underbara, flygande, smygande Mara! Rävrumpa! Kackerlacka!

Hjältar ja! Ska man leta efter äkta hjältar att ha som föredömen ska man titta på "Trolltider"! Småtrollet Kleva/Gloria (Eva Rydberg) är i närheten av människornas hus. Mara frågar henne om hon inte är rädd för människorna. Hon svarar att det är klart att hon är rädd för människorna. När hon ändå ger sig av åt det hållet svarar hon:

Men jag är inte rädd för att bli rädd!

DÄR har vi ett motto att tatuera in i sitt bröst! Annat än Arnes och Kjells intetsägande töntuttryck!

Den största hjälten i "Trolltider" är dock inte Kleva/Gloria! Inte heller lille Kotte (Ted Åström) som klär ut/upp sig till hjälte för att kämpa mot Bergatrollet (Sigge Fürst) och sjunger: "Jag är en hjälte med svärd i min hand! Drakar och jättar, människor -kom an! Kom ska jag klå er monster -kom an!" och som Kleva/Gloria lyckas övertyga om att även flickor kan vara hjältar! Den största hjälten är dock en flicka - ängsliga Tova/Daisy (Birgitta Andersson) som med sin lilla lykta ensam går till människornas hus för att hitta motgift att trolla tillbaka sin stora lilla lillasyster med! Lika moraliskt uppbyggande för stora som för små! Troll som människor!

Hasta kvasta!

Bärfis!Paddspott!

2 kommentarer:

Stefan Kress sa...

Strålande! Tycker med om trolltider som du vet. - Jag är inte rädd för att bli rädd! En klassiker! lysande blogg åter igen! Snart mellandagsmöte med sadistklubben :-)God jul på dig medborgare Lund!!

Caligula sa...

Tackor och bockar! Utan tvekan! Sadistklubbens årsmöte! Blodskammen ska delas ut! God jul, medborgare Kress!