fredag 18 september 2009

Anna Ankapartiet


Nu vill tydligen Anna Anka ge sig in i politiken. Men varken Moderaterna eller Kristdemokraterna vill ha henne (trots tuttarna). Hon kan bli en riktig följetong, får redan Sarah Palin att blekna!

Vad trodde hon egentligen? När Göran Hägglund tuggar sin värdereaktionära kritik av "idisslande dekonstruktion av könet" så vill han självfallet cementera könsrollerna. Men knappast så att kvinnorna ska vara våp som blir hårt och brutalt tagna av män med reptilhjärnan på maximum overdrive. De ska vara madonnor, inte horor. De ska gå hemma med vårdnadsbidrag och vattenkamma sönerna och titta om dessa är tvättade bakom öronen innan de går till skolan. Uppväxten Marcus Birro aldrig fick. De svenska kvinnorna ska inte vara nekrogroupies i USA.

Anna får väl göra som Linda Rosing och starta eget. Rosing såg ju redan ut som Kajsa Anka med sina silikonläppar. Anna Ankapartiet får konkurrera med Kalle Ankapartiet. Vad väljer feministerna?

Fan, det har kommit ut minst två Arne Anka-album jag inte har. Jag har bara de fyra första. Snart dax för en rejäl seriebeställning på Adlibris. Gäller dock att få råd först bara...

Inga kommentarer: