lördag 21 januari 2012

Vägval Vånga - C'M ON BABY! EAT THE RICH!


Glad och stärkt efter en stughelg i Vånga med Vänsterpartiet. Kryddad med mat, dryck, trevligt sällskap och samtal om allt mellan himmel och jord. Inget blodigt slagsmål om ordförandeposten. Tvärtom. Känns som en finfin kick off inför det röda året 2012. Trots att snön låg vit när vi lämnade stugvärmen.

Har börjat smälta kongressen och känner mig helnöjd. Det känns som att jag fått alla "mina" hjärtefrågor igenom. 6-timmars arbetsdag. Förbud mot bemanningsföretag. Partiskatt. EU-utträde. Och inte minst ett enat parti med en sanslös Nu jävlar anamma!-anda. Det ska erkännas att jag först blev uppskrämd av känslan av väckelsemöte. Att vi automatiskt bildar regering 2014 och tredubblar våra siffror med valet av Jonas. Men självfallet ska vi inte sätta ribban lägre. Medan vi arbetar ännu mer på att bli ett verkligt folkrörelseparti. Där ansiktet utåt är den vanlige medlemmen. Som aldrig är särskilt "vanlig".

Jag ska erkänna att jag kommer att sakna Ohly lite. Inte minst i partiledardebatterna där han stod och flinade åt Reinfeldt. Bland det roligaste jag varit med om. När den gode Lasse ägnar sig åt stå upp-komik visar han istället att han har torrare humor än Göran Hägglund. Vilket bevisar att ALLT UNDER HIMLEN ÄR MÖJLIGT! C'M ON BABY! EAT THE RICH!

Lars Ohly - Stand up

Inga kommentarer: