tisdag 16 mars 2010

Come on, catch up!

Tacos på en tisdag! Vardagsmys gör livet värt att leva! Detta är det viktigaste av världens alla visdomsord! Men mätt blir man! Som en plätt! Med en mage allt annat än platt!

Man blir extra dåsig när när jobbat intensivt en heldag där man knappt fått tid att äta! Men det är tacksamt! Idag var jag svenska- och engelskafröken! Jag fick öva upp mig lite i ordklasserna, vilket är klasser jag behöver få ordning på! När eleverna höll på med sina övningar dränkte jag mig i böcker om litteraturhistoria! Som är så hisnande intressant att jag aldrig behöver vara rädd att ha tråkigt i en sal med svenskamaterial runt omkring mig!

Igår frågade min rumskompis Halina på jobbet (som jag är väldigt glad att dela rum med) om jag inte funderat på att skriva en bok! Hon tyckte att jag skrev bra och roligt! Jag blev överlycklig och växte betydligt mer än mina 169 cm.ö.h.! (Hörde annars på "Boston Tea Party" igår att det första som kommer att läggas under vatten i Sverige när vattenmängden ökar p.g.a. växthuseffekten är min lilla stad Kristianstad!) I eftermiddags berättade min rumskompis Camilla att hon skrivit flera hundra sidor "alternativa" Star Trek-berättelser! På engelska! Och en riktigt avancerad nivå! Och jag fick genast komplex! När jag tänker efter har jag absolut inget vettigt att skriva om! Men jag spyr ut lite bloggar och vägrar ta mig vatten över huvudet! (When nature calls we all shall drown, som Tiamat sjunger...)

Igår kände jag mig hängig och köpte två paket apelsin- och acerolajuice (ej att förväxla med areola som definitivt skulle piggat upp mig!)! Vitaminkickar kan väl åtminstone ha en placeboeffekt? Och sol! Ty den har kommit tillbaka och det är riktigt härligt att promenera ute på dagarna! Och vakna av solen! I lördags satt jag t.o.m. med bar överkropp på balkongen och drack öl! Dock flydde jag in efter tre minuter...!

Jonas Gardell var som vanligt sevärd ikväll och menade att Gud, även i Bibeln, är de förtrycktas och landlösas Gud. Och menade att historien om den påkörda tomaten och Kristus har samma budskap: "Kom nu ketchup så går vi!" resp. "Stå upp, ta din säng och gå!" Och det ligger mycket djup i det. "Debatt" debatterade tidningarnas kultursidor, främst DN:s med tanke på de kraftiga nerskärningarna. En mångfald av skribenter som får tid att skriva om nåt väsentligt är inte längre viktigt. Göran Hägg spydde galla över "alla dessa förbannade bloggarna". Om man skulle försöka ingå partnerskap med Göran Hägg? Då kunde han heta Göran Hägg-Lund och osäkra revolvern mot fienderna till Verklighetens Folk! D.v.s. alla som inte läser min okristliga lilla blogg! "Come on, catch up!"

2 kommentarer:

lilla gumman sa...

Älska svenska! Och litteraturhistoria! Det roliga är att jag alltid har älskat språkundervisning och alltid haft högsta betyg i dessa ämnen, men läsa böcker? Nej det kan jag inte.
:)

Caligula sa...

Jag har själv blitt slö med bokläsande sen jag började med ljudböcker! Bara lyssna - palla läsa! ;-)