fredag 5 mars 2010

Krossa militärdiktaturen i Svenska Skolan!!!

När jag väl jobbar ska jag fan passa på att jobb-blogga!* I synnerhet som det är ett asballt jobb!

Första lektionen skrev samhällstjejerna Religion B-uppgift själva. Så jag hade ingen att leka med.... Så jag hoppade in i datasalen och bistod min supertrevliga kollega Kristina (som visat sig vara klasskompis med storasyrran på högstadiet) med samhällskunskap (nu med yrkeselever). Samma klass jag själv hade för Kristina två veckor tidigare (d.v.s. lektionen innan). Där jag skulle lära dem skriva CV när jag själv tvingats till det av Vuxendagis-Folkuniversitetet kvällen innan. Skriva CV är jag experto på efter min egen emottagna pekpinnedrill långt upp i näsborrarna och hörselgångarna (skriver självfallet inte fula saker som "rövhålet")! (Men man heter väl inte Caligula för inte!)

Sen blev det en dryg väntan på nästan två timmar... Jag drack gratis automatkaffe på starkaste volym och värmde till slut upp en pizza i mikron. Två Grandiosa-pizzor för 25 spänn på Netto är helt OK som snabbmat. De är inte särskilt äckliga heller. OM ........... man värmer dem i ugnen! Men i mikro blir det bara äckligt och degigt... Dessutom hade de en ny mikro jag inte visste hur den funkade... Först värmde jag fyra minuter. Trodde jag. Ty den voro icke varmare än arslet på Carola Häggkvist... Så jag fingo skufva på en annan knapp, och stå och glo genom den gallrade luckan om osten smälte... vilket den till slut gjorde! *pust*

Sen hade jag lärlings-tvåor i Religion A. Stökiga jävlar. Skittröga att få igång. Bortsett från en som när han väl kommit igång visade sig kunna svaren på kristendomsfrågorna (som jag själv till min förvåning visade mig ha skrivit för längesen) utan att öppna boken! Och trots att vi läste in rasten på det jättelånga veckopasset och skulle sluta 20 minuter tidigare satt en kille och svarade skitbra på frågorna om hinduism (som jag själv till min förvåning visade mig ha skrivit för längesen) fram till ordinarie lektions slut! De andra då? De som inte kom så långt utan BARA störade sig och babblade? Tja, den ene frågade om jag tränade och kände igen mig från gymmet! Jag svarade att jag kände igen honom och att han faktiskt var en biff! Vilket han blev glad åt! Han var dessutom skitduktig på att teckna tatueringar, vilket var vad han hade gjort hela lektionen! Åt en annan kille i klassen som berättade om sitt band från Karlshamn! Som denne sångare (som rimligtvis borde komma från en mellanstor amerikansk stad med alternative-scen) spelade ett par låtar med och som var skrämmande bra; i synnerhet för den åldern! T.o.m. hans grabbiga klasskompisar tyckte att: "han sjunger faktiskt jävligt bra, det kan man inte tro"! Det gjorde/gör han också! Jag ska lobba för hans band framöver! De har MySpace och t.o.m. skivkontrakt! Vi (jag och "stökisarna") satt och snackade om sånt till den ordinarie lektionen var slut! M.a.o. på 20 minuters övertid!

Sista lektionen var det projektarbete igen. Hälften av eleverna hade kommit fram till mig och ville "jobba hemma". Vad innebär det? Verkligen jobba hemma eller ta tidigare helg? Jag framsade den bevingade klyschan: frihet under ansvar! Det är absolut ingen mening att de är "närvarande" i en fängelsesal om de ska tillverka något de inte kan göra i skolsalen. Då blir det bara som för mig på Folkuniversitetet (som jag lyckligtvis slipper nu när jag jobbar på riktigt). Dessutom är det pedagogiskt som fan när fåglarna sparkar ungarna ur boet!

Har ni fattat att jag är en flumpedagog? Hell yeah, Satan ´n Mama! Men jag vill inte ha fred och sånt mesigt! Jag vill ha krig! Krig mot militärdiktaturen som styr Svenska Skolan sedan kuppen 2006! (Var det inte rent av 11 september?**)


* D..v.s. blogga om jobbet, inte jobbet

** Nååå, samhällselever! När infaller risdagsvalet i Svea Rike?

2 kommentarer:

Morrica sa...

Om du ska lobba för bandet måste du ju tala om vad det heter *påpekar pedagogiskt*

Caligula sa...

Haha, inte allt på en gång, som flickan aldrig hann säga! Vill ju ha naturlig "connection" så de fattar att jag tycker att de är bra på riktigt och att jag inte bara smörar för att de ska skärpa sig på lektionerna! De kommer! ;-D