tisdag 30 mars 2010

Rai, rai....


Dom som har betalat sin TV-licens
Dom som kan städa sitt hem alldeles själv

(Mikael Wiehe - Hej då, trevligt att träffas)

Nu är man i ett sånt där häftigt läge igen. Dryga tvåhundra spänn att leva på en dryg månad framåt. Till mat och hushållsnära produkter (typ skithuspapper). Men jag kan trösta mig med att leva med värdigheten av att ha betalat min TV-licens. I motsats till vissa miljonärer till ministrar i den svenska högerregimen. Man borde kanske göra en sån där hjältefilm om sig själv som man kan få färdig och fixad på SVT:s hemsida om man lägger in ett kort? Jag skulle trots allt ha dryga elvahundra spänn mer att leva på den närmsta månaden annars..

Jag brukar hyra filmer från Lovefilm. Ni vet såna där man betalar en månadsavgift för och får hem i brevlådan när man skickat tillbaka den senast sedda. Jag har haft "Videocracy" hemma ett tag men inte riktigt haft lust att kolla film. Eftersom den sändes på SVT ikväll passade jag på att skicka tillbaks den och kan således se fram emot en ny film på torsdag.

Filmen var riktigt rubbad. Eftersom den visar ett rubbat samhälle. Här fick TV-monopolisten och presidenten Silvio Berlusconi hjältesånger om sig. I så glättiga TV-videos med smajlande bimbos som bara Bella Italia kan producera (de och Bollywood). Jag minns när jag såg Rai Uno på kabel-TV för snart 25 år sen. Det var inget annat än urkassa glättiga sexistiska studioprogram med fula små gubbar i kostym och lättklädda brudar som enbart fungerade som ögonfägnad. Ibland nån munk. Om detta var "Ettan" ville man inte veta hur de riktigt kommersiella kanalerna var... Så kom Silvio och det hela blev som i Galenskaparnas mästerverk "Monopol". Om inte ännu värre.

I eftertexterna på "Videocracy" stod det att 80% av italienarna får sin huvudsakliga information från TV.... Kanske är det värt att leva på dryga tvåhundra spänn en månad framåt ändå..?!

2 kommentarer:

dyermaker sa...

"Kanske är det värt att leva på dryga tvåhundra spänn en månad framåt ändå..?!"

I det perspektivet - troligen!

(Se till att du äter många oblater och bälgar i dig massor av vin, vid nattvarden, så står du dig kanske en halv dag på det? ;))

Caligula sa...

Du har ju redan gjort hjältinnefilm! ;-D

Blir middag och "Passion of the Christ" efter nattvarden! Och syrrans 30-årsfest dan efter! Och påskmiddag med mamsen dan efter det! Jag behöver inte kleta igen hela gommen och svaljet med oblater! Dock ska det bli trevligt med vin och oblater istället för kranvatten och franskbröd som hos mormonerna! Tycker att de urvattnar Kristi blod! ;-D