onsdag 10 mars 2010

Hvis Burzum tar oss!

Idag var det inte kul att gå till jobbet. Att komma dit var förstås kul, men inte att gå. Blixthalka och isfläckar överallt. Dessutom fick jag slita hörlurarna ur öronen och gå utan musik. Jag fick stötar i öronen av dem, ytterst obehagligt. I och för sig ville jag ändå köpa nya eftersom de hade en jävligt konstig passform och inte fick plats i öronen. Och jag köpte nya efter jobbet. Så nu kan jag lyssna på musik igen; lika viktigt som skor när jag passerar ytterdörren!

Fast jag tror att jag ska byta musik nu. Jag har lyssnat på Burzums nya kroniskt i flera veckor nu. Brorsan fick den idag förresten och tycks belåten. Perfektionist som han är hade han såklart vissa invändningar: produktion, gitarrer, keyboards, låten "Sverddans"... Den siste tycker jag själv är skitcool dödsblack och brukar alltid börja med den när jag går ut och går. Men skulle jag ligga och lyssna och blunda skulle den nog förstöra mysstämningen. Den passar dock in i "storyn" med sin aggressivitet. Texterna på skivan tycker jag kan se lite lustiga ut i skrift:

"Seidmannen klatrer opp i tre
finner der jords gamle smerte,
kutter den ned i høstens fred,
med saks skjærer ut dets hjerte"


Man tänker typ: "skule skale kutter"... Mycket Alice Tegner över texterna på nya. Med nödrim. Men kul i sin charm!

Nu har jag dock gått över till "originalet" - "Hvis lyset tar oss"!

2 kommentarer:

broder Daniel sa...

Haha, det lät som om jag hade en hel del emot skivan vilket jag knappast har (förutom den nämnda låt som jag inte tycker passar Burzum alls, men hade kunnat vara bra i ett annat sammanhang).

Produktion - jag skulle gärna haft en mer industriell känsla över låt fyra.

Gitarrer - Varg använder gitarrer på ett bra sätt, men han hade gärna fått lägga till ett lager till eller två för en än mer suggestiv känsla.

Keyboards - jag gillar att albumet är gitarrbaserat men saknar lite andningshål som han hade på sina klassiska skivor His lyset tar oss och Det som engang var.

Jag tycker att det är en jäkligt bra skiva som kommer ägnas många timmars seriöst lyssnande!

Caligula sa...

Gör du helt rätt i! :-)

Andningshål ja: lyssnar på "Comhet" nu, riktigt mysig "undervattensfilm-musik"! Skulle kunna vara badkarsmusik för Micke med lite pålagda valar! ;-p