måndag 29 mars 2010

Ursinnig måndagMåndag igen. Tillbaka till verkligheten efter en skitkul helg i Malmö-Lund som jag återkommer till. Tillbaka till den alternativa verkligheten då. För även den roliga verkligheten är ju en verklighet. Jaja, vardagsverkligheten kan ju självfallet också vara kul. Jag hade bara en lektion idag, svenska. Snackade med en elev som hållt föredrag om In Flames på engelskan och inte fick tiden att räcka till eftersom han hade så mycket att komma med. Jag menade att det borde ingå mer musik i litteraturhistorian. Att eleverna kan välja ut sina favoriter och analysera dem. Att enbart tvingas på en "litterär kanon" känns sådär krystat. Men att välja favobandet skulle vara kanon (hoho). Sen snackade jag religion och historia med tjejen jag vikarierat för och nu kommit tillbaka. Var trevligt och vi babblade säkert en timme.

Märkte att jag brände lite väl mycket pengar i helgen. Får verkligen ta och hushålla en månad nu. Men de hade billiga laxsidor på Netto och jag köpte en sån som jag ugnsstekte och avnjöt med potatismos och en massa citronpeppar. Mumsigt. Sen blev jag dåsig. Jag sorterade dock underkläder och drack mjölk och kände mig otroligt manlig. Och har lyssnat på halva "Ursinne" av Salman Rushdie som talbok. Nu på slutet till saltiner, cantadou-ost och tranbärsdricka.

Jag gillar Rushdie skarpt. Han pendlar mellan detaljerade nutidsskildringar, här tidigt 2000-tal i New York, religion, mytologi och personernas tankar. Ursinne är ett fenomen som intresserar mig skarpt. Furierna. Den otämjda människonaturen som vi aldrig lyckas socialisera oss helt ifrån. Den vilda världens hunger lämnar aldrig dig. Den flammar upp när vi minst anar det. På gott och ont. Som Rushdie skriver: när Shiva dansar våldsamt skapar han inte bara världen. Han förstör den även. Och även lille Martin har en ursinnig varg i sig. Trots att jag ser ut och verkar så snäll och timid....!!!!!!!

Juliette Lewis kommer till KB i Malmö i juli! Bong! Nu får man fan fjong! För att inte snacka om min kompis Johan som beslutade direkt att vi ska dit! Måste kolla på "Natural born killers" i veckan bara för det!

Inga kommentarer: