fredag 5 mars 2010

Fredagsvibbar, didaktiska tankar och rockig ny hårdrock!Soluppgång precis utanför fönstret bakom mig! Blir en riktigt solig och härlig dag igen! Och fredag! Börjar redan få fredagsvibbar! Det var verkligen längesen jag hade känslan av en riktig fredag, efter en hel arbetsvecka! Börjar redan bli på partyhumör, haha!

Nja, först har jag en arbetsdag till! Börjar med Religion B! D.v.s. lite mer på djupet! Spännande! Vad ska jag lära mig idag? Snackade med morsan igår (nu lät jag som Kristoffer i "G"!), hon tycks tro att jag ska funka som ett slags levande lexikon (eller borde man säga "levande Wikipedia" these days?) som ska förmedla alla fakta till eleverna! Och därför måste vara grymt påläst som inför ett frågeprogram på TV! Men det är jag inte! Jag glömmer lika snabbt som jag läser nåt! Men jag vet hur jag ska kolla upp fakta! Och det är det eleverna ska göra! De ska inte fråga mig, de kan fan i mig ta reda på saker själva! Och då bistår jag mer än gärna med hjälp och hitta och att förstå! Men personligen är jag där för att själv lära! Den som inte ser "lärande" som en flervägskommunikation kan lika gärna bli major eller nåt!

Lyssnar på Krokus nya "Hoodoo"! Som låter mer AC/DC än nånsin! Även i deras cover på "Born to be wild" ser man bröderna Young framför sig! Och stack emellan med en låt från Cathedrals kommande platta! Rockig röjarmusik hela morgonen m.a.o.! Krokus och Cathedral... får mig att tänka på Sweden Rock 2006 (var det va?)! SRF ska förresten släppa ett nytt band idag! Spännande! Solen stiger allt högre och klarare utanför fönstret och börjar steka min söta lilla nacke (nåja)! Och jag börjar få festivalvibbar! Men ännu är det "bara" fredagsvibbar! Riktiga såna som sagt!

AC! Frågan är om nya Krokus inte är liiite väl mycket AC/DC? Äh, schweizerostarna kommer undan p.g.a. mitt solstrålande humör! DC! (och så kom mitt alternativa PS! - DS! väl till pass!)

Edit! I "Ride into the sun" har Krokus gått från AC/DC till Saxon, man tror t.o.m. att det är Biff Byfåne som sjunger! Underbart!

Och nyss kom jag på: Krokus är ett vårtecken!!! När jag snackade me´ mossan igår sa hon dessutom att hennes krokus börjat gro! Ah, ska bli härligt med en riktig vårvinterpromenad!!!!

4 kommentarer:

G sa...

Sökte en bild på Google och hamnade på din blogg. En så himla bra blog. Välskriven och intressant. Delar inte alla dina åsikter...men du har iallafall åsikter. Men så få kommentarer??! Märkligt - jag tycker att det var jättekul läsning.

dyermaker sa...

Härliga tankar om lärandet, Cal! Jag hoppas få både ReA och ReB nästa läsår. Jag vill lära mig massor!

dyermaker sa...

G> Visst är bloggen bra! Cal är en av de bästa!

Caligula sa...

Fredag eftermiddag efter en rolig arbetsvecka! Sol och vår i luften! En nyöppnad öl och en påse naturgodis! Och så läser man era ord som jag blir så otroligt fantastiskt glad av att jag måste ta några extra klunkar öl! :-p

Jag begär verkligen inte att alla ska dela alla mina åsikter! Det skulle dessutom vara en omöjlighet eftersom jag spretar på ett sätt som spränger alla logikens gränser, haha! Och ofta skriver jag på ett sätt som jag vill att folk ska reagera på (eller få termiter i skallen)! Jag önskar själv att jag fått fler kommentarer, men när jag väl får blir jag skitglad! I synnerhet såna jag fick av er nu, G och Dyermaker!

G: kolla upp Dyermakers blogg! Där snackar vi välskriven, intressant och kul läsning! :-D