tisdag 23 mars 2010

HELVETIA

Bara en lektion på jobbet: projekt och företagande. Gossarna höll på med sina memoryspel m.m. Promenerade in till stan och gluttade lite i nya Sweden Rock Magazine. Såg att nästa nummer ska handla om Triptykon! Thomas G Warriors tilltänkta fortsättning på Celtic Frosts "Monotheist" med andra musiker! Ett band vi spekulerat i skulle kunna komma och rädda Sweden Rock Festival. Fast i dagsläget känns den chansen lika stor som att jag skulle få ta i 4-dagarsbiljetter på fredag. Mindre än 50 4-dagars kvar nu... och 6-7 band kvar att presentera... Rockweekend kanske? De presenterar onekligen drömband!

Käkade två påsar vildmarksrätt när jag kom hem. Såna där påsar som är snordyra i affären men som jag får gratis. Och använder som nödproviant när pengarna är slut. Och läste Böckernas Klubb. Jag blev sugen på Cambridge-professorn Mary Beards bok om Pompeji som nu kommit ut på svenska. Jag vet inte hur många böcker jag har läst om Pompeji. Men Beard ska tydligen dissa en massa myter om Pompeji. Och skriva på ett "fräckt" och icke-akademiskt sätt. När jag läser att hon efter 9/11 konstaterade att "det var rätt åt" USA, kommenterar "rödtjut" i Pompeji och dessutom gör något jag borde ta efter: bloggar på kvällen men läser igenom nästa morgon "ifall jag blir för packad", går hon redan rakt in i mitt hjärta!

Jag blev även sugen på Norstedts Svenska Synonymordbok. Ola Wikander är en ung kille vars föräldrar jag haft som lärare i Lund och vars kunskaper i utdöda forntida språk är bländande (jag har både läst honom och varit på föreläsning där han bl.a. började med att sjunga från de insiska Veda-skrifterna på sanskrit). Han lyfter fram synonymerna i det svenska språket och vilken "verktygslåda" för en "ordsnickare" de kan vara. Själv försöker jag använda mycket synonymer när jag skriver. Men på nåt sätt känns ett synonymlexikon som "fusk". Typ som korsordslexikonet jag motvilligt använde hos morsan i helgen.

Vilade middag då jag var proppmätt efter vildmarkskäket och två knäckeskivor (som jag inte hade råd med smör på). Innan jag sticker på en föreläsning på muséet om måltidernas (!) betydelse i judiska högtider. Lyssnade på fantastiska instrumentala japanerna Mono som jag och Andreas ska avnjuta på Debaser i Malmö imorgon! Sen skickade Björn en skiva med duneral doom-bandet Skepticism som lät verkligt lovande.
Men det bästa, och i sammanhanget verkligt passande och överraskande, av allt: jag fick hem TRIPTYKONS nya!!! Tungt, bombastiskt, monotont, magnifikt och doomigt! Man fattar varför det står HELVETIA på frimärkena från Schweiz! Lord have mercy upon me! \m/

Inga kommentarer: