söndag 1 maj 2011

Första maj - En nidings försvarstal



Lämnade Hästveda efter en riktig kanonhelg. Och just då kom pissvädret. Timing!
Snacka om att man fick festivalvibbar i helgen! Vet inte om det ska fortsätta att regna nu. Men det gör inte så mycket. Det har varit fantastiskt sommarväder hela helgen och nästan en månad. T.o.m. kassörskan på Netto kommenterade när jag kom hem att jag blitt solbränd. Nu kan gott regnet spola pollen bort ett par dar. Men inte allt för länge!

Efter en helg i frisk luft, gassande sol, svalkande vatten, sagolik stjärnhimmel och blicken i en lägereld är det skönt att bara softa inne i lyan ändå. Av med kläderna och mysa med pommes och resterna av flintasteken. Lagom rödbränd till Första maj!

Aktuellt, Agenda, Dokument utifrån, Rapport, Världens händelser på raken på tvåan. Mitt samhällsengagemang blir från TV-soffan denna Första maj! Blev riktigt gripen av Dokument utifrån-dokumentären Ett nytt Latinamerika. Rörd, arg och inte minst glad. En ny värld är möjlig! Mår genast lite sämre av att ha sett Världens händelser om folkmordet i Srebrenica.... Får jag göra nåt åt.... Fortsätta lyssna på Dick Harrisons nya historiska roman Niding. Åka med skåningarna till gröna Erin....

Jag är själv en niding som åter smet från Första maj. Å andra sidan har man ju praktiserat det utopiska samhället i Hästveda hela helgen. Lite arbete, mycket mys!

Dokument utifrån - Ett nytt Latinamerika