söndag 22 maj 2011

Vem är väl jag?



Jag vet inte riktigt vad folk tycker och tänker om mig. Bryr mig inte så jättemycket heller. Vissa har kanske lite väl låga tankar om mig. Vissa kanske lite väl höga. Jag kan nog bara beskriva mig själv med två ord: matglad skåning.

Sitter och mumsar lite kvällsskaffning från kylen. Rökt ål och limpa med gräddost. Vatten till, fast det kanske kräfva andra drycker. Stimulerar hungern med att läsa om bageriarbetarnas historia. Här ett axplock ur tidningen Hälsovännen från slutet av 1800-talet. Ett sekel då det ännu skrevs välskrivna och roliga artiklar. Fjärran från vår tid. Fjärran från vår tid är även mången hantverksskicklighet. Eller ska man säga fotvärksskicklighet?

"Men aptitligt är det dock ej att tänka på huru en snustuggande och svettig bagargesäll rullat bullarna sedan han knådat brödet med sina fötter."

Vet inte huru det förhåller sig med bagerinäringens hygien idag. Men det som ingen vet har ingen dött av. Eller? Nu tar jag en macka till!

2 kommentarer:

Linda P sa...

Äter du aldrig chips, ostbågar och lösgodis?

Caligula sa...

Jorå! Nu påminde du mig om att jag har en 1/4-full påse OLW Vilda Western-chips! Får bli tisdagsgodis! :-P