onsdag 11 maj 2011

Martin Lund vs Martin Luther




Jag kan köra en häftig stajl med "antiarbetslinjen". Men även jag har en liten Luther som rider mig. I enlighet med den pruttestantiska och kapitalistiska etiken. "Rationalismen". Glädjedödar-demonen nr. 1. Den svenska kosackpiskan.

Är jag "ledig" och viger dygnet åt att studera får jag dåligt samvete. I synnerhet om det är något som intresserar mig. En "hobby". Jag "jobbar" ju inte. Jag gör ingen "nytta". Även om studierna är i syfte att förkovra mig i svensk livsmedelsarbetarhistoria i samband med ett projekt vars målsättning är ett etablerande av ett livsmedelsmuseum. Och därmed kräver förkunskaper.

Så det bästa och mest rationella jag kan göra är att bekämpa den "rationella" "resultatinriktade" bildningsfientligheten! Läsa när, var och hur mycket jag vill! Härmed stoppar Martin Lundh Martin Luther i köttkvarnen! Korvstånket är det bästa stånket, munkjävel!

Jag ämnade besöka Tivoliparken idag. Sätta mig i gröngräset lutad mot ett träd och avnjuta Svenska Livsmedelsarbetareförbundet Avdelning 5:s En Krönika 1886-1986 och Lars Hanssons Slakt i takt. Klassformering vid de bondekooperativa slakteriindustrierna i Skåne 1908-1946. Men just när jag var på väg ut plingade farsgubben på. Han är själv gammal livsmedelsarbetare och kan fortfarande köpa produkter från Blå Band eller Campbells billigt eller gratis. Vilket även kommer mig till gagn. Vi promenerade lite runt kvarteret. När vi kommit till vägen vid hans port kom hans sambo Clary hemcyklande. Henne har jag nyligen intervjuat i samband med hennes stataruppväxt. Snart kommer en bil farande och tutande. På bakrutan står det Kress med stora stolta bokstäver. Mamma Kress som jag gjorde en liten köttbullsblogg om nyligen! Efter detta fyndade jag kött på både Netto och Domus! Flera grillkvällar är räddade! Och jag får en viss insyn om dagens livsmedelsproduktion på köpet! Åtminstone de färdiga produkterna!

Efter detta får jag ett SMS från mamma Kress ståtlige son Steve! Som vill bjuda på fika på Conditori Fantasi! Jag tackar knappast nej! Tar en rejäl glassbuffé! Även det en livsmedelsprodukt värd att studera ingående! Raaaaaap!

Mätt och belåten kan jag läsa om vår högintressanta skånska, svenska och internationella livsmedelsarbetarhistoria hela natten! Med gott samvete!

Inga kommentarer: