lördag 1 mars 2008

Ateist -jomenvisst....

Varför hörs ateisterna så mycket just nu? På olika internetfora märks de, och det ateistiska förbundet Humanisterna är i media för jämnan. Det måste ju vara en reaktion på något? Har religionen kommit tillbaka i sekulariserade Svedala? Vad beror det på i så fall? Kommer den utifrån? Från invandrade svartskallar från kulturellt underutvecklade länder? Men varenda jävla blatte är ju muhammedan och hur svensk är Allah på en skala? De flesta religiösa friskolor i Sverige handlar inte om att skapa nya jihadistiska talibankrigare. Såna finns självfallet, finansierade av wahabistiska oljeshejker i Saudiarabien. Men som vanligt i vår kultur kommer det mesta skitet från USA. Länsade inte Europa sig från undermåligt befolkningsmaterial i och med emigrationen? (Jag parodierar inte nynassarnas skrattretande propaganda, utan svensk folkhemsrasism.)

De religiösa sekterna kommer ju från andra sidan plasket. Kul med postmodernismen. Gå och runka nu. Nu är allt så jävla atomiserat och individanpassat. Då ska man betala överpris för tarot eller personliga horoskop. Eller bli frälst i en sekt. Och sätta ungarna i en pedofilskola. I USA börjar kreationisterna vinna över darwinisterna. Da Vinci-koden blir en megasuccé. Andlighet säljer. Varför köper new age-wannabes kristaller för tusentals kronor? Moder Jord bjuder på sina kreationer gratis? Jag kan tänka mig att det var coolt att vara ateist i 1600-talets England, där upplysningsidéerna spirade och man inte visste om kungen skulle vara papist eller pruttestant. Men i dagens Sverige? Humanisternas ledare pratar som en bög, jag tror inte att det är en tillfällighet. De avvikandes synlighet är ju vad postmodernismen handlar om. Bingolotto är kanske den kollektiva andans sista manifest. Nu ska vi välja var vi vill avsätta vårt sparkapital. Pensionsförsäkra oss. Vem är du, vem är jag? Vi är levande charader! Ateismen är kanske konfessionen för dig? Motreaktioner kommer självfallet. Filosoferna kallar det dialektik. Någon kanske läser denna bloggen som Iblis läser Koranen och tror att jag är rasist och homofob. Då har denne missuppfattat allt. Ännu fler tror säkert att jag vill tillbaks till ett kollektivt tänkande på mindre subjektiv individbasis. Men varför i helvete skulle jag då välja att blogga, haha?! ;-9

3 kommentarer:

dyermaker sa...

"Jag vet inte om ordet "omtycke" ö.h.t. finns".
Inte jag heller. Men det borde finnas. Precis som omkram.

Omtanke finns ju, förresten! :)

dyermaker sa...

Men FAN då. Jag kommenterade fel blogginlägg. Sorry. *s*

Caligula sa...

Gör inget! "Omkram" var gulligt! "Omtanke" ja, har inte funderat över det innan. Verbformen borde ju vara "tänka om", alltså att man ändrar sig? Men det kan ju vara bra om man har en negativ tanke om folk från början. Haha, fan vad det är kul med språk! =)