torsdag 13 mars 2008

A day in my life...

Ska testa att skriva lite dagbok...

Vaknar av alarmet. Har lite förhoppningar om att rektorn på UVS-gymnasiet jag pratade med i veckan ska be mig att vikariera. Han blev glad när jag ringde upp honom, tidigare samma dag hade jag blitt rekommenderad av en supergullig kurskompis från lärarutbildningen som jobbar där, och som var frustrerad för att religionsläraren inte dykt upp. Några hundra meter att gå till den skolan, trevligare än att söka jobb långt åt helvete och tvingas flytta. Ingen ringer och jag ligger kvar i sängen ett tag. Omöjligt att somna om dock eftersom de fäller träd precis utanför...

Går upp och piggnar till av en kanna kaffe. Lyssnar på den skiva jag mest sett fram emot i år: Tiamats nya, som jag tankade hem igår. Trevlig och mysgothig sak. Ska på Sweden Rock-förfest hos syrran på lördag och bränner ut ett par måste-skivor med Judas Priest till henne som bägge får plats på en CD med 1,18 minuters marginal. Käkar veckans rester som lunch: en tallrik pasta med tonfisk/linssås och en tallrik ris med indisk kycklinggryta.

Tar en solskenspromenad till Friskvårdshuset. Kör lite löpband och styrketräning, sen slappar jag med svettig arombastu, kallduschar, bubbelbad och ångbastu. Duschar och går till stadsbiblan för att lyssna på en föreläsning. Ser att Karen Armstrong kommit med en ny bok (läser du, MA Numminen?) om religionernas ursprung. Intressant. Föredraget är roligare än det låter, det handlar om 1970-talets ekonomiska kris i Sverige. Har alltid tyckt att föredragshållaren är en slisk, en ridande officer och genleman (han har slemmat sig för kvinnliga elever under enskilt betygsnack, en gång hade en tjej med en bandare sägs det) med fjollig röst. Han är historiker och jag har haft honom lite i miltärhistoria. Men han är duktig på att berätta, och när en gammal gubbe med frimurarkors kom i affekt i slutet framstod han som föreläste som både sansad och sympatisk, trots att jag alltid sett honom som ett högerspöke. Detta var veckans andra föreläsning, i förrgår var jag på regionmuséet och lyssnade på en indisk dam som berättade om den hinduiska gudavärlden. Nåt jag bara älskar, jai ma Kali!

Tar en månskenspromenad hem. Får mess om att jag är bjuden på en syrras dotters 13-årskalas på lördag. Passar ju utmärkt innan jag ska till storasyrran, Olofström bägge kalasen. Stannar till på Kvantum och tar en påse Abbas fiskburgare att käka när jag kommer hem. Har fått tre värdekuponger á 50:- för att jag fick en träspeta i en påse laxpytt (som de påstod nog var torkad palsternacka, PYTTsan). Blir krux med betalningen eftersom man bara får handla jämt. Tar nåt för en tia fritt, får bli en burk matyoghurt.

Kommer hem och chattar lite. Morsan ringer och bjuder hem mig till påsk. Ytterligare en helg i Olofström, ja. Käkar fiskburgare och mos och kollar lite TV. En halv blodgrape och ett par muggar grönt kamomillté med honung som efterrätt. Kollar lite South Park på MTV. Det har kommit ett nytt avsnitt i den serien som jag ska kolla på nu när jag skrivit klart. Min älsklingsserie! Lyssnar på Tiamat och knåpar ihop detta. SP nu som sagt, sen ska jag lägga mig med en bok och somna gott. NattiZzzzz! :-)

2 kommentarer:

Muminen sa...

"M A Numinen"??? ...hahaha... MUMINEN om jag får be. ;)

Naturligtvis håller jag lite koll på Karen Armstrong. Hon själv är ju lite av en gudinna, eller hur? ;)
Har du läst hennes självbiografi "Genom den trånga porten" ännu? Annars kan jag rekommendera den. Har även läst fortsättningen, som handlar om när hon lämnat nunneklostret. Vilken TUR att hon gjorde det. Annars hade vi ju inte fått alla dessa böcker...

Och på tal om hinduiska gudar... jag antar att dyermaker har rekommenderat dig att läsa "Guru" av Zack O'yeah?

Caligula sa...

Tänker alltid på MA Numminen när jag ser Muminen, haha! Inget illa med det, han är min gud! =)

Du har rekommenderat den i åratal och jag LOVAR att ta itu med den snart! "Guru", är det den nya om Ghandi? Har läst några recensioner och den verkar störtcool!