tisdag 14 september 2010

DN, drev, demokrati och Jonas Gardell


Kuriosa: Artikeln i blogginlägget nedan från svenska "kultureliten" dissades av Dagens Nyheter. I Svenska Dagbladet kom den som sagt in.

Dagens Nyheter
är en av de svenska dagstidningar som helt ogenerat kampanjar för en valseger för Alliansen.

Åsa Linderborg skriver i sin kulturblogg:

I dag publicerade Aftonbladet Kultur en artikel av det anonyma nätverket Den Allierade Journalisten. De visade där exempel på hur medierna, företrädesvis pressen, kampanjar fram alliansen på nyhetsplats.

Studio Ett ville följa upp artikeln med en debatt, men i sista stund drog sig Dagens Nyheter ur. "Vi kan diskutera den frågan efter valet", var svaret.

Först ska de tillsätta Reinfeldt. Sen kan diskutera saken.

I en demokrati är mediernas uppgift att granska makten, men hur fungerar demokratin när medierna vägrar prata om sin egen makt?


Say no more....

Jag var trött på Toblerone-tjatet redan när Mona Sahlin medverkade med en slik cho(c)kladbit och skamsen blick i en video med Feven för typ 15 år sen. I helgen drog Expressen upp den gamla historien igen. På samma blaskas kultursidor rasar Jonas Gardell:

Dagligen läser jag i tidningarna om Monas misstag, Monas underläge, hur Monas förtroendesiffror ständigt rasar, hur inte ens männen i hennes eget parti stöttar henne. Expressen hade till och med mage att häromdagen köra ”Tobleroneaffären” en gång till, som en sorts ”upplysning” om nån hade missat.

Observera att Expressen inte samtidigt kör finansminister Anders Borgs svarta barnflickeaffär i repris. Inte heller finner man det nödvändigt att påminna om utrikesminister Carl Bildts minst sagt dubiösa inblandning i Lundin Oil, eller upprepa turerna i förre arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorins eventuella horköp.

Nej, man kör Mona. En gång till. Några blöjor och en chokladbit köpt med fel kontokort. Vi älskar ”Toblerone-affären”, för det gav oss en anledning att hata.
Hata Mona. Hata kvinnan Mona.

För jag tror att det är vad det handlar om: Män som hatar kvinnor.


Smärtsamt nog befarar jag att han har rätt. Men det är befriande med en som skriver med hjärtat. Skattesmitande, utnyttjande av prostituerade och barnflickor, blodbad på afrikanska infödingar i all ära... men fy fan för en jävla chokladbit! All heder åt Jonas Gardell. Allt förakt åt Dagens Nyheter och Expressen.

Amen!

EnKvinnaHatadAvHärsknaMän


InställdDebatt


PressenMotSahlin


DenAllieradeJournalistenBlogspot


She's a rumor in the night
It's crazy
You can see her but she isn't there

She's the stealer of the light
It's crazy
But you go anywhere
(RJD)