lördag 18 september 2010

Slutminuten - en blogg på övertid


Slutdebatten i public sevice-dumburken var fredagskvällens höjdpunkt.

Önskar att det funnits statistik motsvarande "bollinnehav", "mål" och "skott mot mål". Blåmesarna blev för fan utklassade! "Zlatan" Reinfeldt sprattlar som en pudel på rygg vid hörnflaggan, Hägglund gör självmål, Björklund sparkar i luften och ramlar, Olofsson gapar och springer men ser inte bollen....


Minns när Sverige var med i fotbolls-EM för några år sen. Jag jobbade natt på Volvo då, vilket var skönt. Då kunde jag se matcherna och bara missa sista kvarten. Men man satt ju och vrålade en centimeter från TV:n, och det blev bara värre ju längre fram i slutspelet man kom. Man trodde inte att Sverige hade en chans, men man hoppades ju. Det avgjordes ju genom straffar mot Holland. Sen var det avgjort och över. Grekland vann överraskande, och samma kväll hade mamma gjort en supersmarrig potatismoussaka som jag mumsade i mig på jobbet. En händelse som såg ut som en tanke!

Antar att det är likadant nu. Imorgon söndag är valet över. Vi får kanske fyra år till, minst, med en högfärdig regering som säljer ut allt vi har och cementerar ett vi och dom-tänkande. Vi får ett BSS-parti i riksdagen som vågmästare.

Då ska jag skita i politik ett bra tag. Trösta mig med naturpromenader, bad, träning, böcker, musik och film. Och goda vänner! Tänk vad fint Fader Fredrik kan ställa åt en ändå! ;-)

Someone told me I would never be free
The way you are is way you'll always be
But it's all wrong
There's Time To Burn
(RJD)

Inga kommentarer: