fredag 10 september 2010

KD och SD - två nävar i samma arsle!


Igår kväll satt jag och funderade på ett litet blogginlägg: det snackas ju från maktpilskt politikerhåll om hur hemskt det skulle vara med en "kommunist" eller rasister i regeringen eller riksdagen. Men idag har vi ju faktiskt ett religiöst parti i regeringen. Ett parti startat av riktigt reaktionära och läskiga mörkermän. Ett parti som fortfarande har Bibeln som ett fundament. Detta är inget jag själv hittat på eller överdriver. Jag har läst en D-uppsats i historia, skriven av en kristdemokratisk kommunpolitiker, om de svenska Kristdemokraternas ideologiska historia.

Kärnfrågan är kärnfamiljen. Mamma, pappa, barn. Inga skilsmässor, skörlevnad och hemskheter. För att Bibeln påbjuder det! I miljö- och klimatfrågan är det Förvaltningstanken som gäller. Människan är satt att förvalta jorden. För att Bibeln påbjuder det! Jag tror att flera kristdemokrater nog ändå tycker att det inte skulle vara så farligt med homoäktenskap. Men tvingas att säga nej för att partipiskan tvingar dem. För att Bibeln påbjuder det! Och så finns det folk på sverigedemokratisk nivå som fasar för ett framtida "muslimskt parti". Vi har redan ett parti som vägrar göra åtskillnad på politik och religion i regeringen. Och som med tanke på sina reaktionära familjevärderingar och kvinnosyn innehar den värsta tänkbara posten: socialministern!

Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund går längre än så. Han säger till Aftonbladet att han inte kan välja mellan Lars Ohly och Jimmie Åkesson.

– Det är som att fråga: ”Vill du ha pest eller kolera”, det går inte att välja mellan dessa.


De röd-gröna har öppnat för borgerliga partier i en eventuell regeringsbildning. För att hålla Sverigedemokraterna utanför. Göran Hägglund fasar mer inför Ohly. Vilket inte är förvånande. Med "bröstpumpsdebatten" om individualiserad föräldraförsäkring är Vänsterpartiet ett hot mot den patriarkala ordningen. Mot själva Bibelns påbud.

Som Åsa Linderborg skriver i sin kulturblogg i Aftonbladet:

Det är ökad jämlikhet, jämställdhet och demokrati man är rädd för. Inte att Lasse Ohly ska mörda folk.

Sverigedemokraterna har de senaste åren översvämmats av traditionella kristdemokrater som tyckt att faderpartiet vikt sig alldeles för mycket i frågor som abort. Och de kan säkert känna sig hemma. SD och KD har mer likheter än skillnader. Där kan kvinnohatare och homofober känna sig som en egen liten familj. De delar samma värdekonservativa människosyn och riktar in sig på att förena politik och (kristen) religion. Samtidigt som den hyllade Marknaden och Mammon tillåts en skilsmässa.

Sverigedemokraterna står i själva verket för precis allt de kritiserar "islamister" för!

Att välja mellan Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna är som att välja mellan pest och kolera! Och den svenska samhällskroppen håller sig friskast av att slippa båda!

Amen!

PestOchKolera



LasseOhlyOchKommunistspöket


Magic charms and voodoo
And all those other spells
Didn't make impressions
I never slept so well

If I had a nightmare
I'm sure that I would know
I really don't remember
But I'm sure it isn't so

Then I saw you
Something new inside of me
What's this shakin'
You made me shiver
(RJD)

2 kommentarer:

Linn sa...

Du är en Gud av ordens betydelse Martin!

När jag var liten så trodde jag att de som var religionslärare, var högst troende människor. Annars kan de ju inte lära ut sin sak, tänkte jag. Efter att ha läst alla dina "konstateranden" Så har jag fattat att Religionskunskap även handlar om att kunna vara kritisk och du gör det dessutom med högsta humor i hugg :))
Fortsätt att Härska Martin!!

Caligula sa...

Tack!! :-D

Fan va glad jag blir av att höra sånt!

Religionskunskap handlar om att vara kritisk. Och att förstå. Men hela läroplanen bygger på att lära ut kritiskt tänkande. Och värderingar som jämställdhet. Enligt läroplanen 1994 blev det en kompromiss: Kristdemokraterna gick med på jämställdhet mellan könen mot en passus om "kristen etik". Så det blev en kompromisslösning och orden kom med i läroplanen. Såm politisk makt har alltså KD över politiken och religionen. Och det finner jag ytterst besvärande, i synnerhet som religionslärare... :-)