lördag 5 november 2011

Om att förstå sig på - en kunglig blogg



"Intervjun med kungen gjordes strax efter det första beskedet om en folkomröstning.
– Jag tror att vi alla är bekymrade, självklart ja. Det är det stora spörsmålet och över huvud taget försöker man förstå sig på vad som händer - och den här sista rundan - ja, det är väldigt få som förstår sig på den, säger kungen.

Nu går det bara att hålla tummarna. Läget verkar ju bli värre, konstaterar kungen.
– Hur lång tid tar det att ordna till en folkomröstning? Någon säger att det är om två månader. Två månader (!) ska hela det ekonomiska systemet i världen - framför allt i Europa - vänta. Det går ju inte, säger han."

"Kungen kritiserar premiärminister Giorgios Papandreou för utspelet om folkomröstning. Och kanske inte så märkligt att kungen lägger sig i, inte om man betänker hans nära relation med en av Greklands tidigare statschefer.
Den avsatte kung Konstantin II är faktiskt gift med svenske kungens kusin Anne-Marie. På 60-talet fick Konstantin gå i landsflykt efter ett valhänt försök att störta militärjuntan. När juntan väl störtats avsattes kungen på riktigt – av en folkomröstning."


Hans Majestät har däremot vett att sätta medalj på saudiska monarker till envåldshärskare i länder där man hugger huvudet av folk på lördagar och där kvinnor inte får köra bil (Hans M själv har rättsimmunitet och får köra sina Porschar hur fort han vill). Och av egen personlig erfarenhet vet han att man inte behöver folkomröstningar. Det räcker att bli född med stekta sparvar till bröstmjölken.

SVD Näringsliv - Kungen sågar Grekland


Eva Franchell - Kungligt jäv?

Inga kommentarer: