onsdag 30 november 2011

Fallna Änglar (i papper och ull)

Mör efter 2-3 timmars vrålande och headbangande igår och ungefär lika mycket sömn i natt. Men det var det värt. För trött för att vara trött. Ännu exakt ett dygn sen Princess of the night klingade ut (återkommer till konserterna).

En redig hårdrockare kommer upp och jobbar dan efter ändå. Och trivs. Små söta barn som julpysslar med änglar i papper och ull, kokar tomtegröt och bakar pepparkakor i vedspis. Mycket mysigt. Intressanta diskussioner med deras iranska fröken om barnuppfostran, religion och arbetsmoral. Och alldeles, alldeles fantastiskt vilka förmågor till språkinlärning barn har. "Nyanlända" flerspråkiga barn som kanske varit i Sverige en vecka. Ger spännande perspektiv på möjligheter. Lite kökspass på detta. Skönt att slippa böckerna ibland. Och att få vistas i solen bland höns, kaniner, bökande nassegris och friska vindpustar.

Härligt när det var sol, sen började det bli riktigt råkallt. Blev badet för bastu direkt när jag kom hem. Inte alla som kan götta sig i Turkiet som Karl XII en 30:e november som denna. Svettades rejält i bastun där jag gnuggade in hela kroppen med salt. I bubbelbadet efteråt kände jag mig åter i livmodern. Med andra ord känner jag mig född på nytt. Och ser fram emot att möta mitt nya liv. ♥

Detta nya liv inleddes hemma i lyan med improviserad blomkålsmos och stekt santoreggia (tillbaka lite på LCHF-stuket). Bidde blomkålsgröt istället för blomkålsmos. Nåja, gott smakade det. Fick hem Svinalängorna idag. Filmen då. Som varken gick att spela i DVD-spelaren eller datorn tydligen. HELVETE! Ska ALLT skita sig nu?!

Ääääh! Bara hyrfilm. Och filmen ska tydligen vara sämre än boken och helt glömma klassperspektivet för alkoholismen. South Park säsong 8 som jag fick hem i veckan som köpe-DVD blir en utmärkt avrundning av onsdagen. Blir alltid glad av denna geniala serie. Venoms nya Fallen Angels på detta. Som låter rätt kass. Vilket ju är meningen. Väl?

Även onsdan blir bra denna höjdarvecka. Nästa projekt stavas torsdag.

Inga kommentarer: