torsdag 1 december 2011

Extrem-valfrihet

Ett riskkapitalistbolag måste väl vara ett bolag man anlitar om man gillar att ta risker? Balansera på en knivsegg? Uppleva den hisnande spänningen i gränslandet mellan liv och död? Lite som Jackass? Vissa dör, men det hör ju till gamet?

Vi har sen länge tröttnat på att vara lagom. På kompromisser, konsensus och blandekonomi. På att inte våga blanda habaneros i maten. Idag sätter vi prefixet extrem- framför allt. Extrem-sport. Extrem-metal. Extrem-bantning. Vi har fan i mig slutat vara extrem-lagom. Vad är det för fel på lite extrem-vård i valfrihetens namn? Eller extrem-skola? Eller extrem-dagis? Och har man upplevt tortyr vill man inte ta steget tillbaka och bli behandlad av Röda Korset. När det finns extrem-kapitalistbolag utan några som helst moraliska betänkligheter. Ur askan i elden.

Att ha ordet -extremist som suffix är dock värre. Typ vänster-extremist. D.v.s. en som vill att medborgarna ska äga allt gemensamt utan extrem-vinster där vårdtagares och elevers skattemedel flyttas till skatteparadis istället för att investeras där de är ämnade. Extrem-välfärd är att gå lite väl långt. När man kan välja extrem-valfrihet. Helt riskfyllt.

Ingvar Persson - Allt ska inte upphandlas


Dog av svält hos Carema


De ska inte ägna sig åt äldrevård

Inga kommentarer: