tisdag 20 december 2011

Med blodrosor på blusarna


"Och under Sions kalla stjärna såg jag småflickor som fallit,
med blodrosor på blusarna där kulorna trängt in.
Under Sions kalla stjärna såg jag samma blanka terror
som jag minns den från Warszawa och Berlin."


Jag blev tvungen att sätta på Björn Afzelius sång under Gazas tårar. Jag har säkert sagt det förr, men denna gången tror jag att jag menar det. Det är den starkaste och mest upprörande film jag sett. Bäbisar som spyr och som dör. Mycket små barn, beskjutna mitt i bröstet. Direkt avrättade. Småflickor som flyr till FN:s skolor, som även de blir bombade.

Det är tre jular sedan nu. Operation Gjutet Bly som de israeliska krigsförbrytarna så smakfullt kallade övergreppet med flygbomber, vit fosfor och skarpa skott. Mot hem, skolor, Röda Korset.... brinnande barn.... Ett iskallt planerat terrordåd. 11 september-terrorn riktade sig mot oskyldiga vuxna. Operation Gjutet Bly-terrorn riktade sig mot oskyldiga barn.

Även nu utför Israel dagliga krigshandlingar mot Gaza. Mot världens största taklösa fängelse. Övergrepp som inte finns då medias tystnad är total. Och jag vill aldrig mer höra någon tala om "kriget i Gaza". Det var aldrig något krig. Det var en terrorattack. En krigsförbrytelse. Ett bestialiskt barnamord. Jag klarar inte ens av att sätta in en bild från filmen just nu.

Bojkotta Israel till 100%!

Erkänn Palestina till 100%!


Björn Afzelius

Inga kommentarer: