lördag 10 december 2011

Vargmåne

Fullmåne. Vargmåne. Senast det begav sig fick man storfrämmande från österled - Andreas!

Det var Mårten-helgen och ingen gås hade man. Inte tid och lust heller. En ugnsstekt gårdskyckling funkade bra för en gäst från Öst-Preussen - Karlskrona!

Öl, vin och whisky. Hela kostcirkeln. Även musikaliskt: The 3rd and the Mortal, Eddie Meduza, The Go! Team....
"Punkdrömmar om Lou Reed och heroin....
-Vem ska jag tänka på när det går för mig? Margaret Thatcher!".... "Wings of tomoooorrow"....
Jag slängde på kassettband jag inte lyssnat på på 25 år....

....och självfallet banden vi skulle se i Köpenhamn: Wolves In The Throne Room och förbandet Wolvserpent! Passande under vargmånen! Som lyste in i tåget där vi åkte över sundet! Preparerade bukarna riktigt danskt innan avfärd med tekakor (kanske inte lika danskt som smörrebröd) med rostbiff, rostad lök och remouladesås (jävligt danskt och bör väl uttalas som Skumberg säger "chokolaaaade")!

Skulle vi hitta till Beta i ett fjärran land med ett obegripligt språk? Jag hade lagt ner dygn för att finna vägbeskrivning. Men det gick otroligt smidigt. Vi hann både med öl på stationen och att hitta en buske till vår medhavda dricka när vi kom fram.

Många i stan letade efter eller hade varit i Christiania. Medelålders ovana svenskar (vad annars?) rökte på även på konsertstället. Själv föredrog jag en rejäl rotblöta. Och att fångas i en trance under konserten. Ett rus det verkligen inte var svårt att uppnå. Man sögs fast i den ambienta transcendentala musiken. Det enda som kunde saknas var kvinnosången från nya skivan Celestial Lineage. Men som uteblev då de inledde med inledningen på nämnda skiva: Thuja Magus Imperium. Den nordamerikanska skogsmånen fick den inre vargen att yla! Vi fick sitta kvar och smälta konserten efteråt!

Vi gick tillbaka till Hovedbanegården. Vilket funkade. Tillbaka i Lund fick vi ånyo promenera nån timme i väntan på tåget hem till Kristianstad. Där det plötslig var jävligt kallt. Taxi hallå! En whisky i lägenhetsvärmen och man somnade gott! Pallade inte ens leta upp morgon-obligatoriska Beppes Godnattstund-motsvarande musiken Tame Impala.... Vi gjorde slut på sista whiskyflarran i vår rubbade dygnsrytm efter några timmars välbehövlig sömn. Satt som vanligt och "löste världsproblemen" innan det åter bar hem till Karlskrona för Andreas!

Nu är det åter vargmåne! Och i eftermiddag är det jag som dyker upp i Karlskrona! Denna gången för traditionellt julbord och klä den rosa granen med svarta kulor! Vi lär yla så det hörs enda till Königsberg!

Inga kommentarer: