fredag 16 december 2011

Uppdrag Lammkött - Helig (40-års)Kris


Torsdag 15 december. Exakt 5 månader tills jag blir 40. Dax att börja krisa kanske? Fast jag vet inte riktigt skillnaden på 30- och 40-årskriser.... Anders Borg tjatar ju förvisso om att "rida ur krisen" trots att Sverige har tillväxt i världsklass. Å andra sidan har han hål i örat....

Jag överlevde latextortyren hos tandläkaren. Även ekonomiskt då rotfyllningen inte är komplett förrän i januari. Så länge har jag frist. Sen är frågan hur hålet i plånboken ska lagas. Trist att arvet efter pappa ska gå till just det. Men tänderna räknas ju inte som en del av kroppen med därpå följande högkostnadsskydd enligt ett märkligt hål i samhällskalkyleringens käftar....

Livsmedelshistorisk litteraturkartläggning (säg det snabbt!) på biblan. Hittade även annat skoj som jag återkommer till. Dock blev det inga roliga serier med hem denna gången.
Tre riktigt stekande arombastu på badet. Smorde in håret med matolja och kroppen med grovsalt. Nu är jag som en nyfödd bäbis igen. Fast alldeles slät istället för rynkig. Ytterligare ett motiv till min uteblivna åldersnoja (eller är man nojig om man nojar över utebliven noja?)?

Kvällsbesök och kaffe hos syster Sara var trevligt efter badet. Sen hem och fixa sen mat. En riktigt gränsöverskridande multi-kulti-tallrik med både bacon och lammfärsbiffar. Avnjöts till Uppdrag Gransknings skrämmande avsnitt Heligt Krig om Anders Breiviks ideologiska sammanhang och inspiration. En international av extrema nationalister och rasister, en verklig konspiration som bygger hela sitt tankegods och retorik på hotfulla konspirationsteorier. English Defence League, Swedish Defence League, Counterjihad....starka band in i Sveriges riksdag och det där nya partiet.... Får läsa klart nya Arne Anka-albumet så jag somnar gott!

Inga kommentarer: