torsdag 1 december 2011

Torsk på Thailand (röd-grön röra)




Att traska in till stan i regn och snålblåst med tunga matkassar i nävarna underlättas av att man har Therion i lurarna. Och således går och sjunger för sig själv. Med höga opera-toner (sätter bindestreck för att det inte ska läsas som "operationer"). På ÖB fyndade jag svarta kollegieblock för en tia stycket. Ska köpa på mig ännu fler och ha ett till vart och ett av mina projekt (livsmedelshistoria, lantarbetarhistoria, Vänsterpartiet, ABF-cirkel o.s.v.). Jag fyndade även starka thai-såser där en kom till nytta ikväll. På Ica Kvantum fyndade jag på olika sorters inlagda oliver som såldes ut för en femma stycket. Nu kan jag lyxa till det ordentligt hemma i mörka december!

Arbetsförmedlingen var första målet för min långa (nåja) marsch. Usch. Tröttsamt med arbetsförmedlingens byråkrati där den ena handen inte vet vad den andra gör. Tog verkligen tid och energi. Fick bli lite (ÖB-fyndade) ägg och bacon när jag kom hem. Kände att min hjärna behövde fett....

Tillbaks till stan för badet. Träffade Lolla i bastun och vi snackade lite byråkrati och vänsterpolitik (som alltid). Gött med arombastu. Nu skulle jag se om jag lyckas göra en thai-grej på torsk och bacon. Fortsatte på det påbörjade Björn Afzelius-spåret med hans nya ljuvliga samling Tusen bitar - sånger om kärlek och rättvisa. En samling som skulle kunna vara 50 gånger större. Han hann verkligen göra sjukt mycket bra innan cancern åt upp honom.

Strimlade torskfilé i en panna med purjolök och lite spenat. Och en av burkarna thai-sås från ÖB. Busenkelt och snabbt. Det smakade verkligen chili. Liksom oliverna jag köpte (de heter inte Olives Diabolo för inte). Kokt blomkål till det och lite coctailtomat och oliver och man har en riktigt festlig middag för knappt tjugo spänn. Nyttig dessutom. Matkorgen från Kvantum var verkligen en röd-grön röra. Middagen avnjöts till South Park och levande ljus. Att Björn Afzelius passar till tända ljus behöver jag väl knappast påpeka? Dock kör jag på isvatten istället för rödvin. Och kaffe såklart!

Inga kommentarer: