lördag 31 december 2011

Gott nytt år! (älska dig själv som du älskar andra)


Nyårsafton. Tid att se tillbaka. Reflektera. Ett år är bara ett år, och egentligen finns det ingen mening med att börja just där och då. Mitt i det kallaste och mörkaste helvetet på året. Fast just nu är det inte så kallt. Det var kallare under festivalerna i somras. Det är bara mörkt.

Det har varit ett år av arbetslöshet och kärlekslöshet. Samtidigt vet jag att så många känner av sin tomhet mest just i sina arbets- och kärleksliv. Det slipper jag. Medan jag vet att jag har världens mest underbara vänner. Och en tro på att jag kan och vill göra verklig nytta. Jag har lärt mig mer detta året än under tio år på universitet och högskola. Erfarenheter jag kan ha verklig praktisk nytta av.

Vilka "milstolpar" har året bjudit? Pappa gick ifrån oss långt innan vi var beredda. Familjen fick en omprövad betydelse. Verkligen utan att jag blev kristdemokrat. Istället blev jag vänsterpartist. Efter nio år som politisk "ungkarl". Med en frustration som till slut nådde sprickningsgränsen. Syskonskaran utökades. Samtidigt som mina vänner började kalla mig "en i familjen".

Jag har fått nya syskonbarn. Jag har upplevt fantastiska konserter. Fast sånt är jag så bortskämd med. Jag är nog ganska bortskämd ändå. Jag har ett hjärta som bultar. Jag har ett blodomlopp som pulserar. Jag har tårkanaler som läcker. Och jag vet att man vinner på att inte låta kuva sig.

Äh! Nu ska jag inte vara blödig! Nästa år ska hjärtat fortsätta bulta! Blodomloppet fortsätta pulsera! Tårkanalerna fortsätta läcka! Jag fortsätta le åt livet och som Vargen dyka på och pussa och krama den som kommer i vägen med ett levande leende! Den som sätter käppar i hjulet för livet får smaka käppen själv!

Älska dig själv som du älskar andra! Leta upp ett porträtt på dig själv som liten! Och le!

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR MARTIN!

Inga kommentarer: