lördag 5 november 2011

Re(V)olution!



Vänsterpartiets partistyrelse säger som väntat nej till delat ledarskap. Hur det blir är det upp till kongressen i januari att besluta. För min del kan det kvitta. Jag tycker att politiken är viktigare. Och att inte binda sig till andra partier. "Ansiktet utåt" måste vara gräsrötterna ute bland vanliga människor.

Röstade på kongressombud för Vänsterpartiet Skåne i veckan. Ingen av 53 valbara nämnde ordet "revolution". Oroväckande. När jag pratar om REVOLUTION så menar jag allvar. Menar jag allvar menar jag trevliga saker. Som att kyssa vem man vill. Oavsett vad alla andra säger. Att vara sig själv och spränga gränser. Som tyvärr ännu finns i världen. Skjuta folk med maskingevär är sånt som fienden sysslar med. I brist på trevligare sysselsättning.

Men många friska fläktar fanns hos de valbara. Jag valde 12 kvinnor och 9 män. Slapp könskvotera då även många män hade vettiga prioriteringar med betoning på det utomparlamentariska. Socialism, feminism, 6-timmarsdag, facklig kamp, folkrörelsearbete och kamp mot rasism och homofobi gav pluspoäng när jag kryssade. Såklart.

Bara för att uppvigla er riktigt ordentligt länkar jag till årets bästa låt från årets bästa skiva: Revolution med Flogging Molly!

LET THE RE(V)OLUTION BEGIN!!!!!

V - nej till delat ledarskap


Jonas Sjöstedt - Partistyrelsen vill inte se delat ledarskap


Flogging Molly

Inga kommentarer: