söndag 15 november 2009

För en Fördomsfri Nation


Sverigedemokraterna är större än både Centerpartiet och Kristdemokraterna enligt SIFO:s väljarbarometer: 5,8%. 0,1% lägre än Vänsterpartiet. C ligger hyfsat illa till, oförändrat på 4,5%. KD ligger precis exakt på 4,0-spärren.

Vad säger jag om detta då? Tja, egentligen känns det som att det kvittar. Även Sverige hyser främlingsfientliga medborgare. Men det känns ändå härligt att veta sig bo i ett land utan rasistpartiers representation i palamentet. Som hos våra grannländer. Lusekoftorna och skider*varna. Det småborgerliga patrasket på kontinenten. Grodätarna. Vi stolta svenskar är toleranta och fördomsfria!

Det är ju ingen hemlighet att KD tappar både väljare och medlemmar till SD. De sistnämnda anammar de förstnämndas värdekonservativa slagord. De vill ha "Den blomstertid nu kommer" i svenskkontraktet. C har sålt sin själ och blivit ett renodlat nyliberalt företagarparti. Deras väljarbas kan lika gärna rösta på Moderaterna.

Dessutom tycker jag att Maud kan ha det. Hon tycker att hon var smart och duktig som "vågade" ta debatt med SD. Men väl under debatten var hon enbart arrogant och behandlade Jimmie Åkesson som en unge som blev uppläxad. "Nu lyssnar du på mig! Nu lyssnar du på mig!" Så skulle hom fan aldrig våga säga till Mona Sahlin! När sliskige Bäst i Klassen-Fredrik Malm från Folkpartiet debatterade med Åkesson fick man samma känsla: de malliga etablerade politikerna trycker upp pekpinnar i näsborrarna på stackars Jimmie som faktiskt är saklig och lugn. Och det är ju just den myten SD vill vinna väljare och anhängare på.

Men är det inte bättre att SD kommer in i riksdagen än att de etablerade partierna anammar deras främlingsfientliga politik för att själva hålla sig kvar i gottekvarnen? Det skulle väl vara det. Men jag tror inte på det. De etablerade lär ta avstånd från SD i ord, men knappast i handling.

Men jag vill ändå bo i en stolt nation utan unken nationalism, intolerans och fördomar. Sånt är för dumma lallande norrbaggar och oststinkande feta danskar!

JagVillVäljaEttNyttFolk


Olle Svenning skriver som vanligt som en sund skåning! Vellinge har ändå visat två saker: 1. Moderaternas innersta väsen. 2. Svenska folket är trots allt tolerant, empatiskt och välkomnande. Heja Sverige friskt humör!

BevaraSkåneSvenningskt

Inga kommentarer: