onsdag 18 november 2009

Tjo för vinden!

Det blåser riktigt härligt! Myyys! Särskilt när man håller sig inomhus i enbart t-shirt och underkläder! Med Burzum, korv med mos och Guillous nya bok! :-P

Jag älskar att vara ute i storm också! Leka med vinden som Eva Rydberg i "Trolltider"! Men kanske inte när det samtidigt regnar som nu! Annars promenerade jag t.ex. till stan under Gudrun (bussarna ställde ju in)! Cyklar flög iväg och la sig märkligt nog på samma plats! Träd knäcktes och flaggstänger böjdes! Men jag lät mig varken böjas eller knäckas! Trots att jag är en Solpojke ser jag tjusningen i höststormar! Men jag är glad att jag inte började promenera till min polare Andreas som bor i en annan del av stan, vilket jag planerat...

"Ordets makt och vanmakt" är för övrigt riktigt kul! Jag gillar inte spionromaner, men verkligheten överträffar dikten! En riktig nagelbitare! Att jag dessutom är intresserad av svenska vänsterns historia gör inte saken sämre!

Burzum ja! Passande musik till vädret! Inser mer och mer vilket musikaliskt geni Greve Grisnacke är! Att han är knäpp på andra sätt, inte minst politiskt, lämnar jag därhän. Jag är inte intresserad av musiker som privatpersoner. Det är därför jag t.ex. inte hoppar på Christofer Jonsson som är en musikalisk hjälte men politisk motståndare. Han är helt enkelt politiskt obetydlig i mina ögon. Däremot längtar jag efter Therions kommande platta! Jag är inte intresserad av att träffa artister backstage heller. Vad har jag gemensamt med dem? Att jag självfallet vill pussa Doro är en annan sak! Och HON får fan i mig INTE ställa in!!!!

Och ett undantag till vad det gäller att träffa artister: högst ärade herr Berger! Min norske vän Andrés pappa som jag såg två somrar på Christianstadsdagarna (utan att veta förrän år efter att det var Andrés pappa!)! Som tolkade Cornelis och Taube på ett helt fantastiskt personligt sätt! Direkt från hjärtat och på felfri svenska! Han verkade vara en riktigt härligt person när jag småpratade lite med honom under en ölpaus! Jag fick höra idag att han gått bort. Men hans spelningar på den lilla scenen på Kvarnens innergård är fastetsade i mitt minne där han fortfarande sjunger "Sjuttonde balladen" och "Dans på Sunnanö". V.I.F.

Inga kommentarer: