tisdag 3 november 2009

Sent i november


Bara Filifjonkan kan laga fisk

säger de i boken "Sent i november". Själv stekte jag upp två stora hajmalfiléer. Mycket mjäll och god fisk, lagom närproducerad i Vietnam. Jag vilade middag efter första tallriken och somnade som en stock. Sen tryckte jag i mig resten. Kaffe och en Geisha-bit nu (chokladet, inte konkubinen). Alla är trötta nu tycks det som. Och det förstår jag. Kallt, blåsigt, grått och mörkt. Tidigt i november. Men "Sent i november" med sina beskrivningar av vädret och Mumin-figurer som sover mer och längre passar perfekt in. Man tycker synd om alla filifjonkor som måste vara så pedanta och husliga (steka fisk är dock kul). Även utanför Mumindalen. Mumindalen är slarverns tillflyktsort, därför den passar mig som hand i handske!


Brorsans beskrivning av det han och Andreas spelar in i hans hemmastudio i Ume: "tänk Bo Hansson på tequilla spelar funeral doom i ett industrilandskap"...!

Låter riktigt spännande! Ska bli intressant att höra vad som ploppar ur Trollkarlens Hatt, appropå Bo Hansson! Och Tove Jansson! "Trollkarlens hatt" blir nog nästa Mumin-bok. "Farlig midsommar" tar jag nog sist. Midsommar känns så oändligt avlägset just nu. Fast då blir dagarna kortare. Snart blir de längre. Det ska firas!

Inga kommentarer: