söndag 8 november 2009

Thomas Qvick - en rykande jävla soppa


Ah! En liter rykande gulaschsoppa värmde härligt efter en kvällspromenad i november! Blå Bands är faktiskt riktigt god med rikligt med kött. Sen får jag ju sopporna gratis av farsan. Kom t.o.m. ihåg att ringa och säga grattis på Fars Dag, hehe. Jag är sugen på att göra min egen supergoda novembersoppa med köttfärs, men den har jag inte råd med denna månaden (november...). Anledningen till att det blev soppa just ikväll var att jag hade en bit franskbröd kvar som börjat bli lagom hårt att slå ihjäl en beväpnad inbrottstjuv med. Det blev till att doppa. Och det är ju inte var kväll man får doppa, höhö!

Det blir ett pussel att lösa matfrågan varje dag fram till den 27:e. Men det brukar gå. Och ikväll köpte jag en burk pulverkaffe, så där klarar jag mig! Pust pes!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Soppan avnjöts i TV-soffan framför "Dokument inifrån". "Att skapa en seriemördare", om Thomas Qvick. Jag satt och blev förbannad på en massa saker:

* Folk som är snabba att ställa och döma folk till diagnoser. Vetenskapliga (eller kvasivetenskapliga) spekulationer som är "inne" för tillfället, men avfärdas lika snabbt. Här handlade det om "multipel personlighetsstörning" som var stort i USA på 80-talet och även spred sig hit. Men idag är teorin helt avfärdad.

* Jurister som skaffar sig pengar och berömmelse genom att agera som oseriösa kräk.

* "Folk i stugorna" som är snabba på att döma folk. Har gott om bekanta som "visste" att Qvick var skyldig.


"Vet" man att folk är sinnessjuka psykopater till mördare, pedofiler och våldtäktsmän riskerar de att mördas av psykopater till medborgargarden. "Vet" man att folk "lider av en diagnos" riskerar de att särbehandlas negativt resten av sina liv.

Men för all del, kan jag ha fel?

(Jag har inget emot psykiatriskt diagnossättande i sig, men det handlar om hypoteser och går lätt troll i det hela. Medborgargarden borde vara en fråga för SÄPO.)

2 kommentarer:

Stefan Kress sa...

Hej Martin. Såg också dokument inifrån om Quick. Håller med dig helt och hållet. Det svenska rättsväsendet har skämt ut sig för all framtid. En skamfläck. Thomas är dömd till 8 mord som han aldrig gjort. Det finns ju inga klara bevis mer än hans berättelser. Helt sjukt. Ska se dokument utifrån om Berlin muren nu klockan 22. Trevlig kväll på dig! :-)

Caligula sa...

Hej Stefan! Jag läste Jan Guillous "Häxornas försvarare" för några år sen. Där drar han ju paralleller mellan 1600-talets häxprocesser och nutid och tar upp moderna motsvarigheter. Som "satanistmord" och allmänläkaren och obducenten. Och Thomas Quick. Då började jag misstänka ugglor i mossen. På sistone har jag blivit mer och mer övertygad om att det är en rättsskandal utan like. van der Kvast sopar förhoppningsvis bort sig själv för evig tid nu!

Tyvärr krockade "Dokument utifrån" med "Den kristna koden" på Kunskapskanalen. Följt av "Dramat i tv-soffan: Göteborgsrealismen" om vänsterorienterad realistisk TV-produktion, typ Bengt Bratt och Kent Andersson. Riktigt intressant! Ska försöka se reprisen om Muren! :-)