tisdag 13 april 2010

Guds opillande hand

Alla som inte är extremt rubbade förfasas självfallet av de sexuella övergreppen mot barn inom katolska kyrkan. Hemlighetsmakeriet och skyddandet av förövarna. Tyvärr kan folk inte se proportionerna. Att vara katolsk präst idag innebär direkt misstänkliggörande. Alla vet ju vid detta laget hur de är. "De knullar korgossarna i röven och håller varandra om ryggen". Precis som vi ju vet hur muslimerna är. Men vi "normalsvenskar" vet bättre. Antingen vi är kvar i Svenska Kyrkan eller inte. Vi är änglar. De är demoner. Muslimerna rider vildögda fram på kamelerna vansinnigt vrålande -Jihad! Katolikerna rider skenheligt på sina korgossar mumlande sina Ave Maria med blicken i höjden som Gud Faders ögontjänare. Trots att det i båda fallen handlar om miljarder trosbekännare.

Finns det någon som på fullt allvar anser det "spekulativt" att göra kopplingen celibat - sexuella övergrepp? Det är väl ganska uppenbart? Förståligt men självfallet inte förlåtligt. Richard Dawkins skriver i "Illusionen om Gud" om övergrepp inom katolska kyrkan. Som kan ha handlat om relativt oskyldiga smekningar. Medan de verkliga katolska övergreppen mot barn är de psykiska: skrämselpropagandan om helvetet. Flickor som vuxit upp i förtvivlan över att få komma till himlen medan bästa väninnan pinas och brinner i evighet. Den totala hjärt- och kärlekslösheten.

Men det är i mina ögon hemlighetsmakeriet och skyddandet av varandra som är boven i det katolska dramat. Det finns inget på denna jorden som inte mår bra av öppenhet. Den katolska kyrkan bör demokratiseras. Som "vår egen" Svenska Kyrka, inte utan motstånd då den en gång utgjorde en allsmäktig och diktatorisk maktfaktor. Även sexualsynen bör reformeras. Eller snarare revolutioneras. Johannes Paulus II, som redan som Guds ställföreträdare på Jorden och innehavare av Stolen i Rom betraktades som ett helgon av "oss vanliga protestantiska kristna", har säkerligen flera gånger så många lik på sitt samvete som Pol Pot i "Demokratiska Kampuchea". Genom det vansinniga och rabiata motståndet mot aborter och preventivmedel. Och värre kommer det att bli när Benedictus motsätter sig kondomanvändande i AIDS-drabbade södra Afrika (vilket f.ö. även extremevangelister till amerikanska presidenter gjort).

På sistone har jag irriterat mig ganska mycket på Marcus Birro. I sin artikel i DN Debatt och uttalande i Rapport kan jag däremot bara känna sympati. Han visar ett starkt mod med kärleken som ledstjärna. Dessutom tecknar han en väldigt sympatisk Gudsbild. Med en sådan definition kan även en gudlös sate som jag känna Guds hand. En hand som inte pillar äckligt på barn.

MinGudDrasISmutsenAvPrästerOchBiskopar


RapportMarcusBirro


Och så avslutar vi ånyo med Exodus "The Altered Boy"! Trots allt sitter ännu alla Chickenhawks of The Catholic Church kvar!

ExodusTheAlteredBoy

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker det är viktigt att vi inte leker folkdomstol utan inser att alla misstänkta är att anse som oskyldiga tills motsatsen
bevisats i domstol.

Caligula sa...

Utan tvekan! "Folkdomstolar" är bland det mest obehagliga jag vet! Och tyvärr dyker de upp, inte sällan med lynchmentalitet, så fort något tragiskt inträffat! Och utnyttjas inte sällan i skumma politiska syften... :-(

Caligula sa...

För rättssäkerheten är det dessutom farligt om kyrkor och andra organisationer har "sina egna domstolar"...