onsdag 7 april 2010

Teach me Tiger...


Jag har sparat mig flera dar nu och äntligen börjat kolla på nya säsongen av världens smartaste, roligaste och bästa TV-serie: South Park!

Första avsnittet har ju ältats en massa i Aftonbladet etc. eftersom det har "svenskintresse" med Tiger Woods och hans "stupid swedish cow". Förra veckan plöjde jag igenom Salman Rushdies "Ursinne". Den utspelar sig alldeles i början av detta millenium. I 2000-talets USA, precis före 9/11. Det är närmast en dystopi som målas fram: en massa människor blir nyrika och framgångsrika. Extrem själlös materialism. Snarare Mammons än Vattumannens tidsålder. Det var lite kul att en av de nyframgångsrika svarta männen i boken har just Tiger Woods som förebild. Inte som golfare, men som en svart som lyckats nå rikedom och berömmelse. Idag är som bekant Tiger allmän paria, inte minst i "fördomsfria" Sverige. Skyldig till otrohet, men offer för en sexuell moralpanik som tydligen inte enbart är amerikansk. Nu i helgen är det Bruce Springsteen som får klä skott world wide för påstådd otrohet i den globala biktstolen...

I SP-avsnittet ställer de som ser sig kallade att hålla upp USA i trådarna frågan om varför just förmögna och framgångsrika amerikaner blir "sexual addicts" . Vill man bli rik och framgångsrik just för att "knulla allt som rör sig"?

Som en amerikan inför rätta för jag ena handen mot hjärtat. Den andra lägger jag inte på Bibeln utan mer ärligt på min egen blogg. Jag skulle inte ha något emot att bli framgångsrik och förmögen just för att öka chanserna att ha en massa sex med en massa brudar! Annars är jag nöjd om jag kan käka mig mätt och sticka på en och annan konsert och festival! Jag vill gärna gå omkring på gatorna som en vanlig man! Inkognito som Mr Walker!

Inga kommentarer: