måndag 29 november 2010

Advent-ure in Kristianstad city


Första advent och julskyltning. En riktigt fantastiskt mysig och trevlig sådan. Snön gjorde att julstämningen verkligen var på topp. Jag var i Kristianstad city med Steve, Marren, Alle, Fille och Jeppe. Coola namn? Don efter person. Coolare personer står inte att finna i vinterkylan.

Julmedveten som jag är hade jag på mig min Welcome to hell-tröja med både en julbock och en julestjärna.

Det började med en traditionell fika på Conditori Fantasi. Jag tog en köttbullsmacka med rödbetssallad, kändes juligt och smakade gott. Efteråt var jag sugen på efterrätt och var spänd på glassortimentet. Glass låter kanske inte så juligt. Men då ska man veta att de saluför pepparkaksglass. Och en massa annat spännade. Jag tog en glassbuffé så jag kunde testa så många smaker som möjligt. Smörkola var inte fel. Men äppelkaksglass var nog bäst ändå.

Julstämningen var som sagt på topp. Det enda irritationsmomentet var Svenska Motståndsrörelsen som stod med sin nassefana och sålde sin tidning (= kvasiintellektuell skit).

Vi besökte muséet som hade julmarknad och körsång. Jeppe bjöd på en grillad korv, vilket nästan är godare på vintern än på sommaren. Även på Lilla Torg fick vi höra lite julsång. När de andra åkte hem följde jag med Steve till hans lägenhetsvåning Helvete och avnjöt musik-DVD:er. Som sig bör. Först dokumentären om Hoola Bandoola Band i samband med återföreningsturnén 1996 (som jag hade lyckan att få se i ösregn i Tivoliparken i Kristianstad). Följt av Don´t look back om och med Bob Dylan från 1967. En film jag sett tidigare. Däremot hade jag inte sett extramaterialet som blev en lika lång film: 65 revisited. Som egentligen borde heta Another side of Bob Dylan. Förstnämnda film har skapat min bild av Dylan i 20 år: en knepig, tvär och bitter sate. I sistnämnda film får man en mycket mer positiv bild: en glad, snäll och urtrevlig grabb. Världen ställdes på ända.

Och nu är det advent och jul! Och då ska man vara positiv, glad och snäll! Det blir man av pepparkakor (jag fick med en halv burk hem av Steve som i sin tur har en flaska julmust jag lämnade kvar)! Och av snö! Och om man har så underbara vänner som jag har!

3 kommentarer:

Stefan Kress sa...

Så fina bilder alltså!!! Så fin dag med :-) Riktigt juligt och mysigt verkligen :-) Tack för en trevlig dag kamrat :-D

Caligula sa...

Tusen tack och detsamma, medborgare kamrat! Mera sånt! =D

Caligula sa...

Alldeles, alldeles underbara bilder! =)