söndag 21 november 2010

Kometen kommer!!!! - en söndagsblogg



Universum: en uendlighet av stjerner og planeter......

Söndag igen. Som bekant betyder det Solens Dag. Men det tycks nämnda gasboll inte fatta. Mörkt. Grått några få timmar. Sen mörkt igen. Solen får man titta i stjärnorna efter. Men inte ens dessa syns till.

Jehovas kom och plingade på precis när jag skulle gå och panta burkar för att kunna köpa lite stjärnfrukt (skojar, potatis). De frågade mig om evolutionen och skapelsen. Jag svarade att jag tror på evolutionen. Att allting har anpassat sig efter omgivningen under en längre tid. Detta övertygade Vittnena (skojar igen, de letade fram nåt från Romarbreven). Damen visade fram sin armbandsklocka (det finns tydligen de som ännu har såna i mobilernas tidevarv) och frågade ledande om det inte "borde vara en konstruktör bakom den". Jag suckade tyst i skallen. Det argumentet (ett av de mest klassiska "Gudsbevisen") blev uttjatat redan på 1600-talet: om man hittar en klocka i sanden fattar man att den inte kan ha kommit till av sig själv; samma med hela "Skapelsen". Jag höll såklart med. Den måste ha en konstruktör. "Men då måste det ju finnas en intelligent Skapare bakom universum också. Klockan är ju faktiskt rättad efter himlakropparna." Det slog mig efteråt att detta väl snarast var ett "bevis" på evolutionen: en anpassning efter omständigheterna. Fast det hade inte varit lönt att käfta emot. Jag var inte på humör för Goddag Yxskaft-argumentation.

Nettos pantautomat funkade inte så jag fick gå till Ica Kvantum. Så fick man sig ett litet söndagsäventyr, hoho. Monster Magnet i lurarna:
Like a stone God, I drink from the moon ...... I can crush A Thousand Stars and drain your love ...... When the sun dies, I find a new sun ......

Himlakropparna styr våra öden. Inte via astrologin. Denna är humbug och trams, det vet alla vi som gick i Bamses Skola på det upplysta 70-talet. Då Den Röda Stjärnan och Befrielsens Morgonsol lyste över Kina och Albanien. Men om man typ ger sig ut och tar en glass när sommarsolen skiner och man ser en lättklädd tjej (eller kille eller transperson) så kan det ju faktiskt styra ens öde. Åtminstone i fantasin. Ren och skär evolution.

Så! Nu har jag bevisat evolutionsteorin en gång för alla! Lyssna på sången nedan så kommer ni att bli riktigt glada! Finns det någon jag saknar mer än solen så är det Den Lille Alven Med Den Stora Rösten!

Elf - Wake Up Sunshine


Breaking news: Kometer innehåller isbollar! Måste göra skitont att bli träffad! Snacka om att man kommer att skrika och skvallra för fröken! Finns det en Skapare är det fan en riktig taskröv! Mula honom! Men Kometen är kanske det av Jehovas utlovade Harmegeddon (Den Goda Nyheten)? Bruce Willis! Where are thou???!!!

Beviset: Kometer innehåller isbollar!!!!!!

5 kommentarer:

Magne sa...

Bra skrivet! Du frågade henne inte om vem som i så fall har skapat skaparen? Eller har han/hon/det kommit till av en slump?

Caligula sa...

Tackar! Borde ha frågat, enbart för att se vilket slumpmässigt bibelcitat som "bevisar" att Skaparen alltid har funnits! Men om man ska käfta med de människorna krävs det att man är utvilad, mätt och belåten och rejält salongsberusad! =P

Magne sa...

Det är sant. Det är lite som att diskutera med en vägg. Något man faktiskt kan tänkas göra om man är tillräckligt berusad. ;-) Det finns dock inget som heter slumpmässig bibelcitat hos dom. Frågar du dom om något som inte står på programmet, så vet de inte vart de ska leta. Då måste de kolla upp det. Undrar hur många av alla dessa missionärer som har läst bibeln.

Caligula sa...

Hehe, minns när gamle Jehovas-gubben stod i dörrn och jag nämnde att Herren i Bibeln beordrar folkmord och våldtäkter. Han blev helt skakig: det står INGENSTANS i Bibeln att våldtäkt uppmuntras! (Att sprätta upp buken på gravida kvinnor som Herren beordrar är OK, men inte att ha utomäktenskaplig sex.) Jag började tänka att han kanske har rätt ändå. Men så fann jag till slut ett Bibelställe där just våldtäkt beordrades. Dessvärre har jag glömt var det var igen. ;-)

Magne sa...

Det är väl bara att slå upp en slumpmässigt vald bibelvers från Gamla Testamentet, så hittar du nog nåt. :-)