torsdag 11 november 2010

Trevlig torsdag i kära vänners lag

Torsdag. Morgonen började med att jag somnade. Efter två påbörjade historiska böcker: Marc Ferros och Thomas Beaufils mastodonta Kolonialismens svarta bok 1500-2000 och Kalle Linds Proggiga barnböcker -därför blev vi som vi blev. Förstnämnda är på tusen sidor (vilket är det minsta man kan begära med tanke på det nattsvarta ämnet) och knappast något man sträckläser (i synnerhet inte som det sträcker sig 500 år). Sistnämnda bok är däremot skitsvår att släppa. Sjukt rolig och sjukt intressant. Men man var ju tvungen att sova också. Man hade ju faktiskt en tid att passa....

Inget jobb och sånt trams! Här härskar Antiarbetslinjen! Jag skulle återigen bli bjuden på fika i stan! Denna gången av och med min gulliga väninna Linda! Jag mumsade i mig en smarrig bakad potatis med räkröra. Hon i sin tur fick en CD med hennes drömpojke Vince Neil som jag letat fram och bränt ut. Vi hann bara träffas en timme, men började planera en glöggkväll hemma hos henne. Vi missade vår traditionella sommarträff på hennes altan. Känns lite sent att ta igen nu. Men glögg och julkänsla är ju inte helt utan mysfaktor det heller. Fast mysigast är såklart sällskapet.

Jag har kommit på mig själv med att börja ryggdunka mina vänner på bloggen. Men det gör jag så gärna i min personliga blogg. Jag smörar hellre för mina kära vänner än spyr på våra äckliga politiker. Det sistnämnda känns mer som ett nödvändigt ont. Som fingrarna i halsen under en infernalisk bakfylla på häxblandningar.

Det blev till att sätta igång tränandet igen i eftermiddags. Man vill ju inte bli som nämnde Vince Neil: en liten blond tjock gubbe (jo det vill jag förresten!). Först gym med löpning och styrketräning med Steve. Sen simning med Lolla. Mina kära vänner har bytt av varandra hela dan. Känner mig som en jävla stafettpinne, haha.
Tacos med chili sin carne när jag kom hem. Vegetariskt och en massa fettbrännande jalapeños. Kände mig riktigt sportig.

Läsning, träning, god mat och umgänge med goda vänner! Sämre livskvalitet kan man ha! Länge leve Antiarbetslinjen!

Fast imorgon ska jag fakiskt ner till min Fas 3-praktikplats på Statarmuséet i Torup! Ska bli riktigt kul! Väl hemma hägrar riktigt het fläskfilé i grädde och en bag-in-box rödtjut! Kan jag vara förtjänt av en fredagskväll efter en hård arbetsvecka! Muahahaha! \m/

Snart sängdax med en mysig bok!

Inga kommentarer: