lördag 27 november 2010

Vilda Vilshult 2 - Sabba tån!


Storasyster heter Maria! Hennes sambo heter Josef! Känner ni inte adventsfriden spira bara av detta? Det var kul som fanken att Josef hängde med till Sabaton i Ronneby! Och körde! Så att jag kunde bjuda Maria på en födelsedagscider i baren!

Vi kom fram just när Alestorm börjat lira. De var kul. Ingen superkonsert. Men kul. En suparkonsert. Märkligt annars med en image av fyllepirater. Skottarna sprudlade av keltiska folkinslag; som Flogging Molly fast sämre. Uppväxta som jag och syrran är i göingska Knislinge föll tankarna på Smens Baglomma... fast bättre. Vi var bara inlyssnade på enstaka låtar. Syrran på Captain Morgan. Jag på Keelhauled. Och sjörövar-fabbarna avslutade just med dessa. Hihi. Hail to the power of ale!

Jag vet inte hur många gånger jag sett Sabaton. Men det är multum. Och de går från klarhet till klarhet. Fast alla småkonserter man trivts så bra med dem på är nog historia. Denna turnén har de sålt slut överallt och flera jag känner har blivit utan biljett. Jag själv bl.a. tills det löste sig med en extrabiljett...

1.100 personer i Ronneby. Det är respekt. Det var flera jag visste skulle dit, men inte många jag träffade. Nanny åkte dit ända från Hamburg och henne träffade jag. Och en murar-elev från Framtidsgymnasiet. Men det blev röj. Och som syrran sa: det var nog 900 pers som hoppade i det väntade extranumret Primo Victoria!

Annars var det en liten hitkavalkad: 40 1, The price of a mile, Cliffs of Gallipoli, Rise of evil, Attero Dominatus... Jocke Brodén sa att denna låten tvekade de inför att spela live, men de hade fått så många förfrågningar via nätet: The Final Solution. Den var ändå så allvarsam och inte partymässig. 1,1 miljoner dog ändå i Auschwitz....

Allvar, men mest party! Och det är ett proffsigt band som spelar! Bonniga partynissar från Dalarna som kan sin sak! Där det ingår att bjuda på sig själv! Som i alla krig!

(Lyssnar på Dan Anderssons Till min syster i Thorstein Bergmans tappning nu! En händelse som ser ut som en tanke!)

2 kommentarer:

Mias 366 bilder 2012 sa...

Ja, jäklar vilken kväll! Mätt på tacos och i högklackade stövlar var jag en av de nog 900 som hoppade till Primo Victoria! Det är härmed en tradition att fira födelsedag med Sabaton, de är varmt välkomna tillbaka. Tack käre bror för en kul kväll!

Caligula sa...

Tack själv söstra min! En riktig höjdarkväll var det! :-) \m/