lördag 2 juli 2011

Bäbis-safari - till mina syskonbarn (med anhöriga)



Inom ett dygn fick jag äran att träffa två nya systersöner:

Jag åkte direkt från jobbet i torsdags till lillasyster Sara och Patrik för att hälsa på lille Lucas. Ett midsommarbarn. Sov för det mesta, men började skrika lite precis innan vi åkte. Jag tyckte att det lät som en katt. Mamma Lena (min mamma alltså) tyckte att det lät som en gnisslande dörr: "Det var väl ändå inte han?" Klart det var! Men underskatta honom inte! Näsbys Stolthet som man har fem minuter att promenera till bara man får/tar sig tid! Jag tackar för inbjudan till det överdimensionerade science-fiction-huset på Gamla Näsby och revben szechuan från China Wall! Lillsis´ Johanna för skjuts till Olofström och självfallet huvudattraktionen: lillponken som ånyo gjorde mig till Morbror Martin!

När storasyster Maria med trolovade (nåja, sambo är inte heller helt fel) Josef härbärgerade av min systerson Isac (nej, vi är ingen frikyrklig sekt!) innan vi for mot Göteborg hann jag även träffa syster Emmas nytillskott Elis (och storungarna Oskar och Essie). Att kalla honom "bäbis" när han är över en månad gammal skulle han kanske inte uppskatta. Men sött sov han i pappa Jimmys lyckliga famn. Han knep inte så hårt kring mitt finger (det första jag testar med alla bäbisar), men varför ta i när man sover så fridfullt i Morfei armar (eller var det Jimmys)?

Jag får ständigt frågan när jag själv ska "komma till skott". Och ibland ställer jag mig samma fråga. Nu börjar syskonbarna skaffa körkort... typ förstlingen (den troll-lurvige) Simon. Vars lyx-jeans jag själv fått äran att ärva och ständigt bära....!

Meeen... för att sikta rätt.... ett skjut eller två känns som en förutsättning för att träffa storken... ;-D

(Jag har en drös syskonbarn och syskon med anhöriga till som är lika härliga... Never Ending Story....!)

Inga kommentarer: