måndag 22 augusti 2011

Den Långa Våren - en solig sommarblogg!

Måndag. Sista semesterveckan. Då ångesten brukar bryta ut. Men jag ska lova mig själv att bara njuta av hela veckan. Varje dag. Semestern har annars varit tårfylld med ömsesidigt tröstande. Som det blir med en pappa döende i cancer. Men livet måste tas vara på. Att det blir festival veckan lång underlättar betydligt: Malmöfestivalen fram till helgen då Helgeåfestivalen i min uppväxthåla Knislinge avrundar Festivalsommaren 2011!

Att läsa artiklar som alltid utmärkte Andreas Malms i dagens Aftonblad hjälper också humöret en lång bit på vägen! Solen skiner idag! Sommaren 2011 är definitivt inte slut förrän jag bestämmer det! Och Den Långa Våren 2011 har förhoppningsvis bara börjat!

"Och vi som vant oss vid att aldrig få uppleva en seger! Nu är det 2011. Inte för första, inte för andra, utan för tredje gången detta år får vi se människor rusa ut på gatorna i extatiskt jubel, tända natthimlen med fyrverkerier, hamra på diktatorns porträtt, dansa in gryningen, förvånat se sig om i friheten och gråta ut sin glädje över att tyrannen har fallit efter alla dessa år. Nyp dig själv i armen: nu är det 2011 och folket på gatorna kan segra igen.

Och om segern är möjlig i Tunisien, Egypten och Libyen, varför inte också i Jemen, i Bahrain, i Jordanien, i Grekland, Storbritannien, Spanien, Indien, Iran, Chile, Palestina… Det är, när allt kommer omkring, 2011."

Andreas Malm - Seger igen!

Inga kommentarer: