torsdag 4 augusti 2011

Mätt på fett - Altruistiska kärleksdjur under den skånska solen




1 timme naturpromenad igår natt. 4,5 timme naturpromenad ikväll. Jag unnade mig att slänga in en chilimarinerad flintastek i elgrillen när jag kom hem ikväll. Men hejdade mig från att äta upp hela. Jag ska försöka låta bli att lägga mig proppmätt. Hur underbart det än är att lägga sig och sussa på maten...!

Som lunch i solen ute på balkongen blev det en stekt Möllers kabanoss med dijonsenap. Med en smaskig klick av blomkålsmosen jag gjorde igår. Riven cheddar på. Och jag som alltid trott att diet är något trist...!

Till maten, efter maten och som godnattsaga lyssnar jag på Lasse Bergs Skymningssång i Kalahari. Om hur vi i miljoner år under Afrikas sol formats till den natur vi av evolutionen är utrustade med. Vi är inte krigiska egentligen. Vi hatar chefer, ledare och översittare. Vi är utrustade med empati och samarbetsförmåga. Vi älskar att ge och dela med oss. Allt detta ökar våra chanser att överleva. Därför har naturen utrustat våra hjärnor med belöningscenter och lyckorus. Vi är altruistiska kärleksdjur. Det är vårt sätt att klara oss då vi inte själva kan flyga, slåss eller fly på egen hand. Ledare, krig och annan skit har kommit långt senare i människans utvecklingshistoria. Och är en sjuklig anormalitet i vår natur.

Vi älskar att äta och mysa tillsammans. Annars får man väl göra som jag: avnjuta sitt underbara LCHF-käk själv! En ensam kärleksmåltid! Under den skånska solen! Tur att man älskar mat!

Inga kommentarer: