tisdag 9 augusti 2011

Two Tame Impalas - Sommarweekend i Imperiets Hjärta

Traditionell sommarweekend hos Andreas i Karlskrona - ett fenomen som aldrig kan gå fel! Trots att man var beredd på kroniskt störtregn, innesittarhelg med musik, film och screwdriver! Men vädret blev mer än perfekt! Istället började allt tänkbart elektroniskt strula: tåget fick stanna i Ronneby, min mobil dog...! Lyckligtvis fixades ersättningsbuss! Och lika lyckligt var att jag lyckades nå Andreas med dumdosan (som jag härmed döper alla mobiltelefoner till) så han kunde möta upp mig på stationen utan att vänta i evigheter!

Bara känslan av att komma ner till havet mitt i staden! Nord-Preussen! Man fick ett mer än värdigt välkomnande med en räkcoctail som med tanke på min försenade ankomst hade hunnit bli läskande kylskåpssval! Riktigt köttiga räk- och kräftstjärtar, ägg, majonnäs... värdigt både min diet och denna maritima sommarstad på Östkusten!

Lika delikat var välkomnswhiskyn (Tullamore Dew tullades på när det inte finsmakades på finare saker)! Och välkomstmusiken: Tame Impala (föreställ er Dungen möter The Beatles; men helst - upptäck själva)! Uppföljt av Deafheaven och annat myspys-mörkt! Det blev sedvanligt mycket atmosfärisk sludge, så en Anaal Nathrak-attack satt inte fel för att inte helt komma i trance! Helgens svenskspråkiga tema fick bli Thåström och Kärlek är för dom...!

Filmmässigt blev det ovanligt få rullar! Dock en skön och salig(!) blandning! Four Lions var en oförglömlig upplevelse: fyra brittiska tredje generationens "pakis" ger sig på det dödsdömda projektet att bli wannabe-islamister och terrorister! Dum-dummare blev det med amerikansk crazy-romantisk komedi (det var ju trots allt Pride-helgen!): Den där Mary med Cameron Diaz! Och lite mer grabbigt: actiondramat Sleepers med Brad Pitt, Robert De Niro, Kevin Bacon, Dustin Hoffman och hela skådiseliten från det senaste halvseklet (Pitt och Pride går såklart också att kombinera)!

Men det blev ingen innesittarhelg! Det var strålande väder! Lördagen vigdes åt att ta båten till Aspö, bada från klipporna och ta en öl på Kastellet! Sjön suger, så det satt inte alls fel att grilla kött på Andreas pittoreskt pilsnerfilmsmässiga innergård efteråt! Vilket vi även hann med på söndagskvällen med oväntat men trevligt sällskap av de härliga grannarna! Då detta bostadsområde, som borde K-märkas!, ligger på nån minuts gångavstånd till en badbrygga blev det en hel del nattliga havsbad! Om det så för en gångs skull åskade och blixtrade rejält! Även en stärkande Saltsjö-promenad med klippbad hanns med!

Summa seminarium - vi var nog mer Tame Impala än Four Lions!

Tackar Andreas för en totalt komplett sommarhelg i Karlskrona - Imperiets Hjärta (som 1700-talsskylten säger på Marinmuseum)!

Inga kommentarer: