måndag 15 augusti 2011

Skitpumpen


"Särskilt diabetikerna kommer att drabbas hårt när de kan komma att tvingas betala upp till 30 000 kronor ur egen ficka för sina insulinpumpar. I dag ingår insulinpumpen i läkemedelsförmånen och har gett framförallt många barn med diabetes en större frihet.

Det kommer vara en utgift som bara några få låg- och medelinkomsttagare kommer att ha råd med. Den frihet som insulinpumpen innebär kommer i och med detta förslag vara ett privilegium för de välställda."


Lars Ohly och Vänsterpartiet fick uppmärksamhet i senaste valrörelsen genom exemplet med bröstpumpen i debatten om delad föräldraförsäkring. Kommer Alliansen att lyckas bättre med insulinpumpen? Att ta ifrån barn med diabetes sina insulinpumpar är mycket modig politik. Heroiskt och ansvarstagande. Upplysningsfilosoferna torde vända sig i sina gravar, tala högt om "orättfärdighet" och undra varför vi inte marscherar till Maktens Salonger och suger upp varenda ansvarig politiker i största möjliga slampump! Till tonerna av Bengt Sändhs låt Skitpumpen!

Operation Tillbakarullning

Inga kommentarer: