onsdag 5 oktober 2011

Den Amerikanska Våren - en stormig blogg


"Demonstranternas ilska är riktad mot den finanskapitalistiska girigheten och en känsla av att det amerikanska samhället håller på att slitas isär. Det är inte svårt att hålla med.

I dag tar mer än 45 miljoner amerikaner emot matkuponger. Enligt officiell statistik lever nästan var sjätte amerikan i fattigdom.
För 20 år sedan ville de flesta amerikaner inte höja skatterna för de rika. I den amerikanska drömmen finns ju hoppet om att själv en dag bli rik. I dag är 72 procent av befolkningen för sådana skattehöjningar, enligt en opinionsundersökning i New York Times.
Nu går Occupy Wall Street-demonstrationerna in på sin tredje vecka och demonstranterna firar detta med att nu klä ut sig till pengaätande zombies.

Missnöjets vinter har nog bara börjat i Amerika."


Missnöjets vinter? Tänk om det är den Amerikanska Våren som börjat sprida sig? Liksom sin Arabiska motsvarighet? En vår som bryter isen och bekämpar vintern? Tänk om tanken börjar gro hos det amerikanska folket att We - the People faktiskt är de själva? Att all men are created equal, som konstitutionen påbjuder? Att The Land of Opportunities innebär verkliga möjligheter för folket, inte önskedrömmar om att Gud skänker Askungen glasskor och chansen att dansa en förtrollad natt under en bal i Republikens slott? Att den Amerikanska Revolutionen är permanent och att en revolution inte är något Tea Party?
En skoningslös storm, en tornado! Men en varm vårvind och ingen cynisk Irene som ödelägger de fattigas slumbostäder men bevarar de förmögnas fort!

Tänk om Stjärnbaneret även blir vår ledstjärna? Med betydligt mer vind i seglen än Håkan Juholts lätta bris till skuggbudget?!

Den amerikanska vinterna har börjat


Skaffa respekten först - inte kärlek

Inga kommentarer: