måndag 17 oktober 2011

På kurs med Caligula



Anmälningstiden på doktorandtjänsten gick ut förra veckan och var tydligen inte specifierad som min kompis sa. Skumt, men dock en tröst. Och det går fler tåg. Får sluta upp med att skjuta fram framtiden så jävla långt och kolla upp forskaruniversum. Here I go again!

Nu är jag i alla fall anmäld till en A.B.F.-kurs i Malmö. Ekonomi ur ett socialistiskt perspektiv. Vi ska börja med Mikael Nybergs "moderna klassiker" Kapitelet.se som slår hål på myten om "det postindustriella samhället". Även om det för mig efter åren på Volvo känns science fiction att "löpande bandet" inte skulle finnas kvar. Den har jag länge velat läsa. Perfekt med en cirkel för dummisar som jag. Min "humanistiska" hjärna klarar inte riktigt av det där med siffror!

Dessutom är det extra häftigt då jag de senaste månaderna ägnat mig åt att inventera A.B.F.-biblioteketStatarmuseet. Jag högaktar intentionen bakom folkbildningstanken och har grym koll på hur studiecirklarna såg ut på 1930-talet. Då de gick ut på att skicka "illiterata" lantarbetare rakt ut i kommunstyrelser var de ordentligt krävande. A.B.F., A.B.F. gamle vän - härligt att du lever än!

Inga kommentarer: