söndag 2 oktober 2011

Höstkonferens, middag och Rockmässans efterfest


Denna söndag har jag varit riktigt gudfruktig och helgat vilodagen. Trött så ögonen blött (oavsiktligt rim). Men det har det varit värt efter en intensiv men trevlig lördag:

Rask morgonpromenad (med en latent rödvinsbakfylla) för att åka ner till Malmö för höstkonferens med Vänsterpartiet. Som kom att vara åtta timmar och därmed ta lite på krafterna. Vilket kändes mest efteråt. Men det bjöds på smaskig mat med vitlök och världens största feta-ostbitar. Och det var spännande så länge det varade och kul att som nybliven medlem lyssna på kamrater från hela Skåne. Till största delen nya ansikten. Konferensen dominerades av nomineringar inför kongressen: partiledare, partistyrelse, programkommission, valberedning etc. Diskussionen om hur många partiledare det ska vara fick stor plats. Själv kan jag inte ta ställning. Konferensen verkade vilja ha delat ledarskap mellan Jonas Sjöstedt och Rossana Dinamarca. Vilket jag inte skulle bli ledsen över! Besök från danska Enhetslisten och den ytterst populäre vänsterpartisten Kalle Larsson bidrog till att förgylla konferensen!

Efteråt hade jag några timmars dödtid innan Rockmässans efterfest i Malmö. Men Linn erbjöd mig att komma och äta middag, vilket man knappast kunde tacka nej till. Hanna släppte av mig vid Värnhem så jag tog bussen till Lund.

Smaskig köttfärssås och trevligt sällskap. Tyvärr blev Linn utan biljett till efterfesten då de gick åt otroligt snabbt. Och folk och trängsel var det. Och rejält ljud i högtalarna. Screamer passade till den volymen med sin partymässiga heavy metal (jag misstänker att de lyssnat en del på Iron Maidens stänkare Running free). The Itch var rockiga och funkade att dricka en öl till. Jag träffade Jacob (som jag hade äran att bli bjuden på biljetten av) och Rickard (som i sin tur bjöd på en öl). Bland minglarna märktes rockiga Malmö-koryfeer som Sticky Bomb och Pontus Snibb. Den sistnämnde gick upp och drog av bl.a. AC/DC:s ärkeklassiska Highway to hell tillsammans med Rockmässan Allstar-Band. Lika kraftfull bak micken som någonsin bak trummor eller diverse stränginstrument. Självaste Sebastian Bach skulle vara på väg, men tydligen "låg han och knullade" någonstans istället!

Jag och Rickard tog sista tåget till Eslöv och jag slafade över hos honom. Innan dess bjöd han på kebabtalltik med tzatziki och en öl. Efteråt somnade man gott i soffan!

Summa seminarium: under lördagen blev jag bortskämd och bjuden på både god mat, öl och trevligt sällskap! I såväl Malmö, Lund som Eslöv! Väl hemma i Kristianstad vill jag tacka Vänsterkamraterna, Linn, Rickard och Jacob för en ytterst angenäm oktoberlördag! Mer sånt!

Inga kommentarer: