fredag 28 oktober 2011

Folkligt fredags-mys i timmerlyan (en gubbes grumliga grubbel)





Fredagsmyste redan vid 13-snåret med Jarl Kulle sjunger Dan Andersson på knastrig LP från 1970. Jag är nog en gubbe....!

Men tänk ändå: Dagens ungdom!

Dagens ungdom.... Far omkring på velocipeder med rutiga skärmmössor och lyssnar på sån däringa neger-jazz på grammofonen.... Och de kysser jäntan redan efter första dansen.... Hur ska deras barn och barnbarn bli? För att inte tala om barnbarnsbarnen? Eländes elände.... Tur att man själv är en liten heavy metal-unge på mellanstadie-nivå! \m/

Flamman och Vänsterpress kom igår. Internationalen och Dagens ETC kom idag. Har inte hunnit öppna nån av dem. Eller ska man hugga in på de folkbibliotekslånade seriealbumen? Börja med Den Maskerade Proggaren?

Nu har jag bytt upp mig från Jarl Kulle till Gunde Johansson från 1967 beträffande Dan Andersson-tolkningar på knastrig vinyl!

Höstlöven ligger härligt gula på marken! På Domus köpte jag två påsar Buffalo Wings! På Systembolaget köpte jag fyra burkar päroncider 7,0%! Det folkliga fredags-myset är på alla sätt räddat! Jag fick sista platsen i Systemkassan med den söt-vackra kassörskan med leendet som jag just kom på att jag nog blev kär i! Jag fick stå upp i bussen hem till Sveriges farligaste ghetto - Gamlegården! Finns bara ett ord - respect!

Kollade på Bosse Widerbergs odödliga Ådalen 31 i eftermiddags och fortsätter kanske på arbetarrörelse-filmtemat? Jag är nog ett vänsterpack....!
Men kör på vitt vin även ikväll!
SKÅL KAMRATER!!!!!

Inga kommentarer: