onsdag 12 oktober 2011

Sträng uppsyn - en oktober-onsdag





Klockan ringde... f-låt, alarmet gick vid 6.00. Drömde att jag var kär i en söt tjej och skulle gå på bio med henne. Så glömde jag bion och så blev vi ännu kärare....

....så pinsamt tjejigt att jag inledde dan med Bathorys kolsvarta Enter the eternal fire!

7.30. Äntligen på Malmöbussen. Nu skulle jag halvslumra till nya Wolves In The Throne Room i en och en halv timme. Årets halvslumra-skiva. Gräsklippning och möbelflytt hägrade i en fjärran horisont....

Kaffe och tysk kommunistpunk, Commandantes, på Värnhem. Lolla messade om en historisk doktorandtjänst i Lund jag definitivt skulle söka. Rent av ämnet jag funderat och förberett mig på som framtida forskningsämne. Höstsolen sken. Bra början på en oktober-onsdag!

Ingen gräsklippning, men mycket flytthjälp på jobbet. Blev nästan klar med inventeringarna i arbetarbiblioteksmuseet. Fler bokhyllor med arbetarlitteratur restes på museet. Härligt att både använda musklerna och pennan. Slapp dock Den Vita Piskan, d.v.s. mjölkningsplikten! Visst är Gunnar-sparbössan på översta bilden söt? Sträng uppsyn! Ingen hästsvans och örhänge hos den gamle finansministern, bördig från Lantarbetareförbundet!

16.00. Skönt med höstfläkt och sol när jag slutade. Åkte Malmöbussen hem. På vänster sida en guldkantad solnedgång. På höger sida en gigantisk måne över Fjälkinge backe. Järtecken i skyn att nu jävlar händer nåt? Glad att jag inte bor i ett mörkt skogslandskap! Dock planerade jag och Linn en skogsövernattning och vandring i göingska höglandet vid Vedema hall kommande helg när vi träffades på stadsbussen imorse!

Hälsade på pappas änke-sambo Clary när jag kom hem. Inte första men dock sista gången jag ärvde en hel garderob av farsgubben! Svart jeansjacka, röd mockajacka, blå fleece-Helly-Hansen och diverse snygga tröjor, skjortor, linnen, livremmar m.m. Allt nytt eller så gott som. Hårdrockslusken Martin har aldrig känt mig så snofsig framför spegeln!

Hemma. Grillad kassler med kokt blomkål och broccoli. Kollade på Håkan Juholts anförande från riksdagens partiledardebatt ikväll. Härligt att höra honom få vänsterkritik från den alltid lysande Lars Ohly!

Hittar inte doktorand-annonsen och antar att det är försent. Jaja, vad är en bal på universitetet?! Orkar ingen månskenspromenad på fältet ikväll heller. Tröttheten tar övertaget. Och snart ska jag ju upp igen. Lägger mig till de dooma tonerna av Candlemass. Det kommer en morgondag imorgon med tror jag. Samma tid, samma plats. Bättre än stället Bathory sjöng om imorse antar jag....

Inga kommentarer: