fredag 19 juni 2009

Idag är jag riktigt svensk!

Ja, det är jag! Det är inte ironi! Innan Sverige fick sin töntiga nationaldag snackades det om att Sverige inte behöver någon slik eftersom vi ju har midsommar! Svenska Flaggans Dag och Nationaldagen är så krystat att det behövs medial profylax. Men inte midsommar! Det blev t.o.m. schemalagt på en helg! Självfallet är det inget sakrament som måste följas till punkt och pricka. Jobbar man då är det inte hela världen. Det regnar ju alltid ändå. Men de som kan firar. Det är bokstavligen en folklig högtid. En av få!

Just därför avskyr jag verkligen alla "alternativare". Malligt medelklasspack som vill ta ifrån "det korkade obildade fördomsfulla konservativa folket" sina få glädjeämnen. När det egentligen är medelklasspatrasket som är fördomsfulla och obildade och måste hävda sig neråt. Och nu snackar jag midsommar, jul etc. och inte nationaldag och fjanterier. Idag gäller Evert Taube och Cornelis Vreeswijk! Alltså: etnomusik från hela världen! Allra bäst framfört av en holländsk invandrare! Så vill Ni bevara den svenska traditionella midsommaren: stoppa Sverigedemokraterna innan vi tvingas fira midsommar i reservat!

Taube, ja... I "Nudistpolka" går texten: "Inte dansar jag vals, nej det passar ej alls, i nudistens attityd, för i valsen är man pryd..." En annan bild fick man av "Max 1800-tal" i veckan. Där framställdes valsen tvärtom som ekivok och var förbjuden i Ryssland och S:t Peterburgs banquetter. Damen stack in benet mellan mannens och .... muaaaaa..... =P

"Där går en här som frös och svalt men segrade ändå, den går med sång, den går med spel till Spanien och Bordeaux!
Där går en här, där går en hop, en liten men en god, den går i ur, den går i skur!
Hej, mina lustiga bröder!
Den kräver vin och kyssar, och den kräver drakars blod!
Hej, om du vill, säj bara till, så går vi hem till Söder!"

Och en länk till världens vackraste midsommarsång! Här med blues, svensk folkmusik och en sorglig, poetisk och vacker text som kan få ett fjäll att gråta!


http://www.youtube.com/watch?v=b9NKkxqFSuE

Inga kommentarer: