lördag 20 juni 2009

Jag är onaturlig! - om abort och mänskliga rättigheter

Javisst är jag onaturlig! Enligt FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna: "Familjen är den naturliga och grundläggande enheten i samhället och ger rätt till skydd från samhället och staten." Jag har ingen familj. Lilla jag är bara en enskild medborgare. Och som enskild medborgare utgör jag ju inte den naturliga och grundläggande enheten i samhället. I och för sig är jag uppväxt i en familj. Dock som skilsmässobarn. Är det naturligt?

Enligt FN är familjen en mänsklig rättighet. Men inte abort. Kvinnans rätt till sin egen kropp är inte grundläggande. För ett befruktat ägg i hennes livmoder ges större status som individ och person. I Texas, där de tvåbenta hyenorna flockas kring elektriska stolen, fick en tonårskille livstids fängelse för mord på ett foster. Han och hans tjej försökte sig på en egen illegal abort och han hoppade på hennes mage. Det var ett desperatläge och antagligen tjejens förslag. Republikanen Reagan införde en regel om att amerikanskt bistånd inte ska ges till organisationer som uppmuntrar abort och preventivmedel. Avhållsamhet är Halleluja-nationens väg. Denna regel tog demokraten Clinton bort. Men återtogs av republikanen Bush. Vad säger demokraten Obama? Ett av de afrikanska länderna söder om Sahara, minns inte vilket, hade extremt låg HIV/AIDS-positivitet i jämförelse med grannländerna. Men USA hindrade dem att använda kådis. Sen var det kört....

Kommunismen är som bekant ogudlig och mordisk. Den första stat i världshistorien som grundlagstadgade rätten till abort var Sovjetunionen under Lenin. Sen förbjöd Stalin abort under andra världskriget när 20-30 miljoner sovjetmedborgare dog. Kanonmat och produktiva arbetare var av vikt att avla fram. Annars fanns det en ytterst liberal syn på abort i Östeuropa. På 60-talet kunde svenska kvinnor åka till Polen och utföra aborter. De som menar att kvinnorna i det katolskt reaktionära Polen ska ha samma rätt till fri abort i dagens Sverige har helt rätt. Fast svårt med en kristdemokratisk socialminister. Dagens Rumänien har en av världens hårdaste abortlagstiftningar (tidigare en av de mest liberala) och illegala aborter är en av de absolut vanligaste dödsorsakerna för kvinnor. I dagens Ryssland är den också stor. Där fungerar abort bokstavligen som ett preventivmedel. Detta eftersom Ryssland inte lyckats utveckla egna p-piller och de är dyra på världsmarknaden. På samma sätt som med bromsmediciner mot AIDS i södra Afrika dödar den kapitalistiska läkemedelsmarknaden de personer de är ämnade att rädda.

Det vidrigaste med svenska ögon mätt är skuldbeläggningen av kvinnor som utför abort. Ibland tar det sig extrema uttryck som kräken som utan lov sätter upp affischer på aborterade foster i skolorna. Eller förslag om minneslundar för aborterade foster. För att inte snacka om obligatorisk kuratorstid för tjejer som gjort abort. Detta handlar inte om något annat än lagstadgad psykisk tortyr i Sverige. En tjej ska kunna göra en abort, se det som en lättnad och sedan gå vidare i livet. Raggar hon upp en kille på krogen redan samma kväll ska folk praktiskt taget skita i det. Antagligen har hon lärt sig av ett av livets många misstag och är mer försiktig.

Abortera moralismen!

Ge abort status av mänsklig rättighet i FN:s regi!

Inga kommentarer: