måndag 8 juni 2009

Trööööööött

Nästan två veckors festivalliv på raken tar på krafterna. I synnerhet som det varit regn och pissväder på bägge festivalerna. Och det allra värsta var Sweden Rock. Jag är sjukligt frusen av mig och jag vill ha extremhettan man är så bortskämd med på SRF. Därför "skolkade" jag från väldigt många konserter. Som jag kan gräma mig över nu. Nätterna var iskalla. Jag minns när jag och min kompis diskuterade i det regntäta tältet om vi skulle gå och se Motörhead. Till slut "beslutade" jag mig för att trotsa vädermakterna. Men fick stryk av dessa och kom dyngvåt tillbaka efter en kvart. Pallade inte ens se hela Heaven and Hell utan gick tillbaka efter några låtar och slängde mig i sovsäcken. Trots att Dio gjorde en fantastisk insats på låtar som "I" och "Bible black". Twisted Sister skulle jag vilja ha sett. Men vädret i kombination med kryckhoppning gjorde att jag helt enkelt inte töjade. Ett par veckors kroniskt festande gjorde en knappast raskare.

Nåt som däremot piggade upp var alla härliga och glada personer man träffade. Jag har lärt känna en hel del under festivalåren och konserter. Plus släktingar, gamla klasskamrater, elever... ALLA springer man på under SRF! Och kul har man! Tror att jag får fler kramar under en dag på SRF än jag får under resten av året. Och man kan festa och flippa hur man vill. Man har t.o.m. friheten att skolka från drömkonserter!

Men visst blev det några bra konserter mellan regnet! De båda Pain (SRF tycks ha tagit Heaven and Hells nya låt "Double the pain" bokstavligt) var allra bäst: både Peter Tägtgrens och Jon Olivas! I synnerhet Jon Oliva´s Pain var en enda stor orgasm! Och Savatage-kavalkad! De började t.o.m. med min önskelåt "City beneath the surface"! Olivas röst är lika gigantisk som han själv! Thor var kul ett tag men pinsam på slutet. Immortal stack vi till men jag fastnade framför Europe istället. Vilket förde med sig att att man fick höra "Seven doors hotel" (samt kunde se konserten från öltältet).

När jag skulle ta stadsbussen hem hade jag den otroliga turen att en av mina schysstaste kollegor plus en kusin körde förbi. Och skjutsade mig hem till porten! Då var jag helt färdig! Det blev över ett dygn i sängen. Vilket behövdes både för min fot (jag hade sprungit omkring en massa barfota) och resten av min kropp. Jag är fortfarande rätt trött men har fräschat till mig och käkat (att komma hem från en festival där man festat mer än käkat och inte har nåt annat än knäckebröd hemma känns). Men nu har jag handlat på mig mat för några dar och ska försöka hålla mig hemma. Sängen och badkaret är ganska sköna ändå när man är frusen och full av slem och festivaldamm. Och med en ömmande fot. Och apelsinjuice istället för öl och sprit kan vara jävligt gott!

Ergo: Kallt SRF med jobbigt pissregn. Men ändå sanslöst roligt! Både socialt och musikaliskt!

Inga kommentarer: